Modernizovaná Škoda Octavia se představuje

Škoda Octavia je s více než 7 miliony prodanými vozy nejprodávanějším modelem značky Škoda. Jeho čtvrtá moderní generace nyní dostala osvěžený vzhled, který zahrnuje přepracovanou masku chladiče a Matrix‑LED přední světlomety druhé generace. Zákazníci mají k dispozici bohatší standardní výbavu, jako je 10″ virtuální kokpit mini nebo dvouzónová automatická klimatizace Climatronic. 

08_skoda_octavia_combi_72e920fb-1920x1281

Známý 10″ virtuální kokpit s více funkcemi, představený při uvedení čtvrté generace modelu Octavia na trh, zůstává v nabídce i nadále. Poprvé je u modelu Octavia na přání k dispozici infotainment s 13″ displejem. Do hlasové asistentky Laury bude standardně integrován chatbot ChatGPT založený na umělé inteligenci. Premiéru ve voze Octavia mají také novinky v podobě uloženého parkovacího manévru a parkování na dálku. Nabídku motorů tvoří dva benzinové motory 1,5 TSI, na přání dostupné s mild‑hybridní technologií, dva benzinové motory 2,0 TSI se zvýšeným výkonem a dva naftové motory, celkově s výkony od 85 kW (115 k) do 195 kW (265 k).

75_skoda_octavia_133de820-1920x1281

Kromě toho Škoda Auto dále rozšířila své rozsáhlé portfolio prvků aktivní a pasivní bezpečnosti. Nové rozpoznání únavy a pozornosti řidiče nyní využívá širokou škálu informací a parametrů k vyhodnocení chování řidiče. Modernizovaná Octavia také nabízí až 10 airbagů.

Octavia Sportline s výraznými dynamickými designovými prvky bude k dispozici s jedním naftovým a třemi benzinovými motory.

44_Skoda_Octavia_RS_dbb91ac3-1440x960

Octavia RS je dodávána výhradně s motorem 2,0 TSI o výkonu 195 kW (265 k), což je o 15 kW více než u předchozího modelu. Motor poskytuje točivý moment 370 Nm a pojí se vždy se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Přeplňovaný čtyřválec je výkonný a také efektivní, a to díky použití Budackova cyklu. Sportovní podvozek snížený o 15 milimetrů zajišťuje spolu s progresivním řízením a elektrohydraulickou uzávěrkou diferenciálu VAQ vynikající trakci a skvělé jízdní vlastnosti. Octavia RS je nově vybavena originálním sportovním výfukovým systémem s černými koncovkami výfuku.

Škoda Octavia je od zahájení výroby před 27 lety v roce 1996 základním modelem české automobilky a oblíbeným vozem širokého spektra zákazníků. Její čtyři dosavadní moderní generace si získaly na více než 60 trzích přes sedm milionů zákazníků.

Foto: Škoda Auto



Facebook

Nejčtenější

Nahoru