Kam s rodinou na prázdniny? Za Mamutíkem na Dolní Moravu

Dovolená s dětmi může mít různé podoby, jak to ale zařídit, aby si ji užila celá rodina? Děti ocení zábavu a nové zážitky, rodiče si rádi odpočinou nebo se budou věnovat sportu. Dá se to skloubit všechno dohromady? 

Stezka v oblacích 1

Horský vzduch a krásná příroda se tu snoubí se zážitkovými parky a zábavnými programy pro děti. Relaxace čeká ve wellness a nechybí ani adrenalin na nejdelším visutém mostě na světě. Co všechno nabídne rodinám letní sezóna na Dolní Moravě?

Oblíbený maskot Mamutík bude pro děti vítaným průvodcem báječnými prázdninami. Pod Králickým Sněžníkem najdou nejmenší členové rodiny kromě Mamutíkových zážitkových parků také novinku – Mamutíkovu louži s dřevěnými vory – děti, které milují vodu, řádění na vorech neodolají. Odvážní malí hrdinové, ale také jejich rodiče, si užijí Mamutí horskou dráhu.

Pro milovníky dobrodružství je tu oblíbená Stezka v oblacích, kam se dostanou i rodiče s kočárkem. Větší adrenalin je novinka otevřená teprve před rokem – visutý most Sky Bridge 721, který se podle hodnocení amerického magazínu Time zařadil mezi padesát nezajímavějších míst celé planety.

Trail park, Stezka v oblacích

Letošní rok přinesl spoustu nového také pro cyklisticky orientované rodiny. Trasy jsou určené začátečníkům i zkušeným bikerům. Celý Trail Park Dolní Morava zahrnuje 27 kilometrů trailů, a kromě toho je nově součástí Bike regionu Králický Sněžník. Celkem tak můžete projet na 130 kilometrů tratí v Česku i Polsku. Zdatné bikery potěší nový Černý downhill trail s délkou dva kilometry, který zahrnuje 350 metrů klesání, náročné pasáže s kamennými úseky, přejezdy přes potoky, až jedenáctimetrové skoky a čtyřmetrový drop.

Ani začátečníci a rodiny s dětmi nepřijdou o zážitky na kolech. Osmikilometrový Mlýnský trail má přehledné zatáčky, odpočívadla s výhledy do horské krajiny a širokou cestu. Pokročilejší zvolí Lesní trail dlouhý přes pět kilometrů a nároční sportovci se pustí na Mamutí trail s povrchem plným terénních vln, klopenek, dřevěných lávek a technických skoků. Celodenní bikepass pořídíte pohodlně a levněji přes e-shop a můžete se přihlásit i do Bajkové školy. Programy jsou rozděleny podle zdatnosti i věku a pomohou zlepšit styl i technické dovednosti. Že ještě nevíte, jestli je cyklistika pro vaši rodinu to pravé? Kola si můžete vypůjčit a vyzkoušet, zda vás tento mimořádně oblíbený sport také chytne.

Wellness hotel Vista 1

Po náročném dni vás čeká odměna v podobě pohodlí a wellness čtyřhvězdičkového hotelu Vista. Letní zážitkové balíčky můžete pořídit klidně jen na dvě noci a získat navíc vstupy třeba do Mamutíkových zážitkových parků nebo svezení lanovkou, na jejímž konci se otevírá vstup na Stezku v oblacích nebo Sky Bridge 721. Děti si budou vybírat z animačních programů Za tajemstvím dávných časů. Zahrnují hry, soutěže, vycházky, tvoření, zábavné poznávání, pečení i táboráky. Vstup do heren je neomezený a při příjezdu čeká malý dárek na přivítanou.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru