Land Rover Discovery Sport pro rok 2024 – luxusní interiér a moderní systémy

Land Rover Discovery Sport je všestranný vůz s až sedmimístnou konfigurací interiéru, který se hodí například pro aktivní rodiny. V propracovaném interiéru mohou cestující využívat nejnovější informační a zábavní systém Pivi Pro na elegantním dotykovém displeji. Ten je vyroben z jednoho kusu lehce prohnutého skla. Taktéž mají k dispozici praktické úložné prostory, konfiguraci sedadel a systémy komfortní výbavy.

LAND ROVER DISCOVERY SPORT 24MY STATIC DYNAMIC HSE 02_Foto 4

Kvalita interiéru vychází z na dotek příjemných materiálů. Díky speciálně uspořádaným sedadlům mají všichni cestující optimální výhled ze všech tří řad. Interiér působí světle, prostorně a vzdušně. Na přání je dodávána panoramatická prosklená střecha. Uvnitř modelu najdete novou řadicí páku obklopenou tmavě eloxovaným hliníkovým obložením a elegantní tříramenný multifunkční volant. K dispozici je čalounění měkkou kůži Windsor nebo textilií v modelech S a SE. Komunikaci s informačním a zábavním systémem Pivi Pro umožňují tlačítka nebo virtuální hlasový asistent. Zákazníci, kteří nechtějí kožené čalounění, mohou zvolit textilii Suedecloth ve spojení s měkkým materiálem Luxtec, vyrobeným z recyklovaného polyesterového mikrovlákna.

Cestující mají na výběr až 24 možných konfigurací sedadel. Druhá řada sedadel je posuvná a sklopná v poměru 40:20:40, zatímco zavazadlový prostor při sklopených zadních sedadlech má objem až 1 794 litrů. Elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru usnadňují nakládání a vykládání.

Každý model LR Discovery Sport je nyní standardně vybavený digitálním přístrojovým štítem a páčkami řazení pod volantem, zatímco přepracovaná a zjednodušená středová konzole se může pochlubit novým elegantním plovoucím lehce prohnutým skleněným dotykovým displejem o velikosti 11,4 palce. Nejnovější infotainment Pivi Pro disponuje postranními panely, kde jsou zkratky ke klíčovým ovládacím prvkům a funkcím vozidla jako jsou média, hlasitost, klimatizace a navigace. Cestující tak mají přístup k 90 % funkcí na dvě klepnutí z domovské stránky menu.

DS_24MY_INTERIOR_LUXTEC-SUEDECLOTH_Foto 2

Pohodlí cestujících je navíc podpořeno standardně nabízeným bezdrátovým systémem Apple CarPlay, který usnadňuje ovládání hlavních funkcí. Pro výbornou konektivitu je součástí výbavy také Android Auto. Nově upravená středová konzole rozšiřuje odkládací prostor a mezi standard patří bezdrátové nabíjení mobilních zařízení. Kromě toho jsou v každé řadě sedadel k dispozici dvě nabíječky USB-C tak, aby měli všichni možnost mít připojené a nabité všechny přístroje, a 12V zásuvku ve druhé řadě a v zavazadlovém prostoru. Zákazníci, kteří se rozhodnou pro sedmimístné provedení, mohou ve třetí řadě rovněž využít klimatizaci a nabíjení USB-C.

Díky Cabin Air Purification Plus je automobil vybavený propracovaným systémem kontroly kvality vzduchu v interiéru. Systém s filtrací PM2,5 a CO2 pomáhá zvyšovat bdělost řidiče sledováním a řízením hladiny CO2 v interiéru. Systém kombinuje technologii Nanoe X, která ničí choroboplodné zárodky a pomáhá výrazně omezit zápach, bakterie a alergeny. Systém Air Quality Index (AQI) dovoluje cestujícím na displeji sledovat kvalitu venkovního vzduchu v místě, kde se právě nachází.

DS_24MY_Infographic_Pivi Pro_Foto 1

Vůz nabízí také jeden z nejkomplexnějších kamerových systémů ve své třídě. Větší jistotu při manévrování řidičům dodávají 3D prostorové systémy, jejichž záběry je možné zobrazit na dotykovém displeji. Kamera ClearSight Rear View Mirror poskytuje komplexní výhled za vozidlo bez ohledu na to, co je vzadu.

LR Discovery Sport nadále nabízí řadu hospodárných hybridních a mild-hybridních pohonných jednotek, které přinášejí úspornost a výkon. Nové chemické složení akumulátorů verze P300e přináší vylepšený reálný dojezd až 47 km. Nabití z nuly na 80 % je možné za pouhých 30 minut.

Hybridní verze kombinuje přeplňovaný tříválcový motor Ingenium o objemu 1,5 litru s elektromotorem a lithium-iontovou baterií s kapacitou 14,9 kWh. Certifikovaný dojezd v čistě elektrickém režimu dosahuje až 61 km. Nabídku doplňují zážehové motory Ingenium verzí P250 a P200 a dieselové motory Ingenium ve verzích D200 a D165. U obou typů motorů zajišťuje pokročilý mild-hybridní systém plynulé fungování stop/start systému pro jízdu ve městě. Pomocí startéru poháněného řemenem je získávána energie, která je obvykle ztracena při zpomalování, a ukládá se zpět do 48V akumulátoru, čímž se zvyšuje výkon a snižuje spotřeba paliva.

Předběžná základní cena vozu LR Discovery Sport startuje od 1 395 094 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru