Světová premiéra – Range Rover Sport třetí generace byl právě představen

Viděli jsme nový Range Rover Sport v anglickém Gaydonu ještě před oficiální premiérou. Jaký byl první dojem? Velký vůz kombinuje  moderní výraz s osobitým charakterem a elektrifikovaným výkonem. Teď se ukázal ve světové premiéře veřejnosti.

RRS_23MY_10_FE_194_GLHD

Interiér obepíná řidiče masivní středovou konzolou a výrazně zkosenou palubní deskou, která je potažena moderními materiály včetně udržitelných tkanin Ultrafabrics. Nabízí 48V mild-hybridní pohonné jednotky se zážehovými šestiválcovými motory Ingenium, šestiválcovými dieselovými motory a nový osmiválcový Twin Turbo s výkonem 530 koní.

Pro maximální agilitu, ovladatelnost a vyváženost přináší Dynamic Air Suspension pneumatické odpružení s přepínatelným objemem (u Range Roveru vůbec poprvé) a s dvouventilovými aktivními tlumiči. Paket Stormer Handling Pack kombinuje systém Dynamic Response Pro, řízení všech kol, elektronický řízený aktivní diferenciál s vektorováním točivého momentu za pomoci brzd a konfigurovatelné programy. Patentovaný a konfigurovatelný systém Terrain Response, nyní s režimem Dynamic Mode je dostupný s novým adaptivním tempomatem pro jízdu v terénu.

RRS_23MY_05_Interior_033_GLHD

Tvarovaná sedadla, systém Cabin Air Purification Pro a audiosystém Meridian Signature Sound s nejnovějším systémem aktivního potlačení hluku Active Noise Cancellation poskytují moderní sportovní luxus. Zakřivený dotykový displej s úhlopříčkou 13,1 palce infotainmentu Pivi Pro doplňuje intuitivní 13,7palcový interaktivní displej řidiče se vzdálenou aktualizací softwaru Over The Air. Range Rover Sport je vybaven bezdrátovým připojením Apple CarPlay, bezdrátovým připojením Android Auto a 15W bezdrátovou nabíječkou mobilního zařízení.

RRS_23MY_20_FE_006_GLHD_100522

Vynikající vidění mají zaručit digitální LED světlomety se systémem Adaptive Front Lighting, zatímco světlomety pro manévrování při nízkých rychlostech poskytují maximální pohodlí.

Range Rover Sport pro modelový rok 2023 je již k objednání v České republice a jeho předběžná cena startuje od 2 487 008 Kč.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru