Vyzkoušeli jsme limitku Hyundai i30 N Drive-N na okruhu v Mostě

Naše redakce se zúčastnila slavnostního vyhlášení partnerství automobilky Hyundai s Autodromem Most. Značka Hyundai se stává partnerem minimálně na následující tři roky. Při této příležitosti jsme měli možnost se svézt novou limitkou této značky na okruhu.

12_M31_7830

Limitovaná edice i30 N Drive-N je tedy oficiálně na českém trhu. Cena pětadvacítky vozů, které jsou určeny pro ČR, startuje na 899 990 Kč vč. DPH.

I když se limitované edice Drive-N dočká jak hatchback, tak fastback, do České republiky se podívá pouze první jmenovaná varianta. Její cena začíná na 899 990 Kč vč. DPH pro verzi s šestistupňovou manuální převodovkou. Verze vybavená osmistupňovou automatickou převodovkou DCT jde do prodeje za 949 990 Kč vč. DPH.

Limitovaná edice i30 N Drive-N je osazena stejnou motorizací, jako standardní verze i30 N Performance – s motorem 2,0 T-GDI o výkonu 280 koní a pohonem předních kol. O zážitky z jízdy se i v případě limitované edice stará také elektronicky řízený diferenciál, brzdové kotouče Performance s průměrem 345/315 mm či aktivní ventil výfukové soustavy.

Limitovaná edice přináší řadu designových vylepšení pro milovníky tohoto vozu, vyráběného v moravskoslezských Nošovicích. Mezi ně patří speciální boční polepy, štítky s logem limitované edice a pořadovým číslem každého vozu, efektní devatenáctipalcová kovaná kola s bronzovou úpravou, černě vyvedená loga Hyundai vpředu i vzadu, nebo panoramatické střešní okno. Červeně prošívanému interiéru vévodí Alcantara, jíž je potažený volant, řadicí páka, madlo ruční brzdy nebo loketní opěrka.

Limitovaná edice i30 N Drive-N bude vyrobena celkem v 800 kusech – přes šest stovek vozů zamíří do Evropy, 180 kusů poputuje do Austrálie.

83_M32_0746

Most je mimo jiné jednou ze zastávek seriálu mistrovství světa WorldSBK, jehož je jihokorejská automobilka partnerem. Partnerský tým Hyundai Janík Motorsport je možné pravidelně vidět také v TCR Eastern Europe, které se letos v Mostě pojedou v rámci závodního víkendu 30 let Czech Truck Prix. A v neposlední řadě na mosteckém autodromu taktéž testuje a vyvíjí modely Hyundai výrobní závod Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích.

Mosteckému okruhu od tohoto roku dominuje hlavní věž oděná do světle modré barvy, typické pro sportovní divizi N, s vyobrazením sportovních modelů značky Hyundai. Součástí uzavřeného partnerství je také přepracované přemostění na konci cílové rovinky, ústící do úvodní zatáčky okruhu, nově nesoucí jméno „Zatáčka Hyundai N“. Prezentaci značky Hyundai pak doplňuje celá řada dalších ploch vyvedených v bledě-modré barvě s logy značky i její sportovní divize N.

Z nově uzavřeného partnerství navíc budou těžit i zákazníci značky Hyundai – každý, kdo si zakoupí kterýkoliv vysokovýkonný model divize N, totiž automaticky získá poukaz na půlhodinovou jízdu na mosteckém okruhu, kde si bezpečně vyzkouší sportovní schopnosti svého vozu.

Vozy značky Hyundai se rovněž stávají oficiálními vozy okruhu – mobilitu budou zajišťovat SUV Hyundai TUCSON, mimo jiné i v hybridních nebo plug-in hybridních variantách. Na samotném okruhu se budou prohánět také vysokovýkonné vozy Hyundai i30 N a Hyundai KONA N.

1_M31_7740

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru