Značka Alpine bude v Praze

Alpine oznamuje otevření svého prvního prodejního místa v České republice. Své brány otevře na konci června 2022. Po Maďarsku a Slovinsku je vstup do Česká republiky plně v souladu se strategií mezinárodní expanze značky. První centrum Alpine, které bude v Praze, bude provozovat společnost Pyramida Průhonice.

ALPINE A110

Značka Alpine v sobě spojuje tradici, specializovanou „zakázkovou“ výrobu, zkušenosti na poli výzkumu a vývoje a popularitu Formule 1.
Legendární model Alpine A110 si získal srdce nejen fanoušků motoristického sportu svojí mrštností, rychlostí a zejména pak jedinečným řidičským zážitkem za volantem.

Po úspěšném roce 2021 s velmi silným nárůstem objemu prodeje (+74 %, 2 659 prodaných kusů) pokračuje Alpine ve svém mezinárodním rozvoji v rámci Renaulution. Značka má za sebou slavné dědictví v oblasti motorsportu, v němž v průběhu své historie dosáhla pozoruhodných vítězství a v němž pokračuje i dnes prostřednictvím Formule 1, mistrovství světa ve vytrvalostních závodech a mnoha dalších sportovních disciplín, v nichž se angažuje. Značka se vyznačuje svým výrobním závodem v Dieppe (Francie).

ALPINE A110

Alpine A110 vychází ze stejných technických principů, které před 66 lety definoval Jean Rédélé a které se od té doby používají ve všech vozech, ať už pro silniční provoz, nebo pro soutěže. Vozy odvozují své výkony od kompaktních rozměrů a pečlivě dbají na hmotnost, aby dosáhly nejlepšího poměru výkon/hmotnost ve své třídě, nikoli od zběsilé honby za vyšším výkonem.

Na začátku roku 2022 představila společnost Alpine novou výrobní řadu A110. Celý sortiment bude možné objednat i v České republice:
• A110
• Nová A110 GT
• Nová A110 S

Každá z těchto tří verzí má svou vlastní identitu a teritorium. Svým způsobem nabízejí tři odlišné, avšak autenticky „alpské“ zážitky z jízdy. V souladu se zásadami Alpine, kterými jsou především lehkost a agilita, jsou vozy poháněny čtyřválcovým turbomotorem o objemu 1,8 l, který je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou Getrag s dvojitou mokrou spojkou.

Range - All-New Alpine A110 - Tests drive (2)

Alpine A110 je vstupní branou do „alpského“ světa. Kombinace „alpského“ podvozku a motoru o výkonu 252 koní poskytuje potěšení z jízdy připomínající Berlinette. Lehký, přesný a živý vůz A110 je agilní a dynamický za všech okolností.

Alpine A110 GT je sportovní kupé řady Grand Touring. Motor o výkonu 300 koní ve spojení s podvozkem představuje ideální spojení výkonu a komfortu. Díky své všestrannosti a eleganci je A110 GT sportovním vozem pro každodenní cesty i pro cestování na dlouhé vzdálenosti.

Alpine A110 S je na vrcholu nabídky a zaměřuje se na výkon. „Sportovní“ podvozek plně využívá potenciál motoru o výkonu 300 koní. V srdci má sportovní charakter, na přání dostává semi-slick pneumatiky a specifickou aerodynamickou sadu vhodnou pro uspokojení řidičů, kteří hledají ostřejší pilotáž zejména na okruhu.

All-New Alpine A110 GT - Tests drive (47)

Společnost založil v roce 1955 Jean Rédélé. Svou společnost pojmenoval po svém oblíbeném závodišti: Alpy. Když byl v roce 1962 představen první silniční vůz A110, společnost se začala rozvíjet. V této době společnosti Alpine a Renault úzce spolupracovaly a vozy se prodávaly a servisovaly v prodejnách Renault. V roce 1971 se Alpine poprvé umístila na prvních třech příčkách na slavné Rallye Monte Carlo a v roce 1973 znovu. V témže roce se stal vítězem mistrovství světa v rallye. Společnost postavila v roce 1969 v Dieppe speciální továrnu – na stejném místě, kde se dnes vyrábí model A110 – a v roce 1971 zahájila výrobu modelu A310. O dva roky později kupuje společnost skupina Renault. Nejslavnějšího triumfu v motorsportu dosáhla v roce 1978, kdy vyhrála závod 24 hodin Le Mans.
V 70. a 80. letech továrna pokračovala ve výrobě inovativních silničních vozů, včetně modelů A310 V6 a GTA. Výroba byla definitivně ukončena v roce 1995. V roce 2017 značka představila nový model A110, sportovní vůz, který je věrný nadčasovým zásadám, tedy kompaktnosti, lehkosti, agilitě a radosti z jízdy.
V roce 2021 se společnosti Alpine Cars, Renault Sport Cars a Renault Sport Racing spojily pod vlajkou Alpine a staly se značkou Skupiny Renault pro inovativní, autentické a exkluzivní sportovní vozy.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru