Formule 1 se pojede poprvé na okruhu v Miami

Na okruhu v Miami pojedou vozy Formule 1 úplně poprvé a bude tedy zajímavé sledovat, jak se podařil výběr pneumatik. K volbě trojice prostředních směsí C2, C3 a C4 totiž společnost Pirelli dospěla čistě na základě počítačových simulací. Data z ostrého nasazení budou tentokrát úplnou novinkou. 

 Miami

Městský okruh ve floridském Miami je v seriálu Formule 1 úplným nováčkem. Trať o délce 5,41 kilometru je v těchto dnech teprve dokončována, takže se na ní závodní monoposty nepodívaly zatím ani v rámci testování. Drtivá většina informací o tom, jak tu bude závodění vypadat, tak pochází z počítačových simulací. Právě na jejich základě se očekává, že maximální dosažené rychlosti se budou pohybovat kolem 320 km/h a rychlostní průměr okolo 223 km/h. Jezdci pojedou na plný plyn přibližně 58 procent kola. Zatáčky 11 a 17 z celkových 19 by pak měly být hlavními prostory k předjíždění, ke kterému přispějí také tři DRS zóny.

Miami

Zároveň lze očekávat, že se vlastnosti zbrusu nového asfaltu budou v průběhu závodního víkendu rychle měnit. Navíc tu je počasí, které na Floridě může být v tuto roční dobu dosti nepředvídatelné. Venkovní teploty by se měly pohybovat kolem příjemných 20° Celsia, ale pobřežní lokace přináší silné riziko větru a deště. To všechno vedlo k rozhodnutí zvolit poměrně konzervativní směsi, v tomto případě C2 pro tvrdou P Zero White, C3 pro střední P Zero Yellow a C4 pro měkkou P Zero Red. Tato kombinace bude v průběhu roku tou nejpoužívanější, protože nabízí nejvšestrannější pokrytí dynamických potřeb.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru