Arval podporuje elektromobilitu

Den zasvěcený elektromobilům uspořádala pro své klienty leasingová společnost Arval v Uhelném Mlýně v Libčicích nad Vltavou. Akce se zúčastnila také naše redakce.

smart

Pozvána byla stovka klientů, kteří měli možnost seznámit se s jízdou a fungováním pětadvaceti elektromobilů různých značek napříč automobilovým trhem. Nechyběla ani ikonická Tesla, o niž byl při testování pochopitelně velký zájem. Zákazníci kromě praktického otestování vozů dostali také v rámci tiskové konference řadu informací spojených s efektivním užíváním a dobíjením elektromobilu.

Téma elektromobility zvedají kromě výrobců automobilů již velmi aktivně také finanční ústavy, carsharingové firmy a společnosti nabízející různé formy leasingu nebo půjček. Arval, který působí v 29 zemích světa, dává vozům na elektřinu velkou důvěru a prosazuje je ve všech regionech, kde působí. Proto se i v České republice uplatňuje její program 360° EV mobility.

smart

Oč se jedná? Jde o komplexní ekosystém, který zahrnuje aktivity a služby spojené s elektromobilitou. Tedy nejen leasing vozů, ale také telematické služby, elektrokola nebo systém nabíjecích stanic. Právě otázka infrastruktury je u elektromobilů značně ožehavá, proto Arval v této oblasti napírá velké úsilí o zjednodušení a lepší dostupnost.

Jak nám potvrdil generální ředitel Aleš Polák, společnost jednoduše řeší třeba platby za dobití. Arval karta funguje ve veřejných dobíječkách nejen v České republice, ale také v okolních zemích – Rakousku, Německu, Polsku a na Slovensku, zároveň pokrývá stanice firem PRE, ČEZ i E.ON. Součástí jsou i ultra rychlé stanice IONITY. Platba probíhá jednou měsíčně na základě faktury vystavené za všechna dobíjení v příslušném období.

smart

Přechod vozového parku z konvenčního na elektromobilní může provázet řada obav, které by měl komplexní program Arvalu odstranit. Především díky leasingu bateriového elektromobilu včetně veškerých služeb operativního leasingu a poradenství. To znamená, že konzultanti vyberou firmě vozy vhodné přímo pro její druh podnikání s přihlédnutím k optimalizaci nákladů na provoz. A dokáže odstranit i další obavu – z cestování elektromobilem na delší vzdálenost. K tomu slouží program Holiday Car, který zahrnuje zapůjčení vozu se spalovacím motorem v rámci leasingu a vyúčtování do měsíční splátky elektromobilu. Stejně tak je možné pořídit si na leasing elektrokola, a to včetně příslušenství, například stojanů a dobíjecích boxů. Společnost v tom vidí budoucnost třeba i v rámci zaměstnaneckých benefitů.

smart

Ty ostatně Arval nabízí i pro elektromobily. V rámci služeb je i dodání wallboxů do firmy či do domácnosti, ale také DC dobíječek pro firemní vozový park. S tím souvisí i neustálý přehled o stavu provozovaných elektromobilů – telematika On Board dokáže poskytovat informace o stavu vozu a baterie, a to nejen polohy, spotřeby a dobíjené elektřiny, ale také nákladů na provoz a samozřejmě i elektronické knihy jízd. Leasingová společnost počítá i s variantou, kdy zákazník není zcela rozhodnut pro klasický operativní leasing, nebo potřebuje vůz jen na kratší dobu. Nabízí totiž krátkodobý pronájem na 1 až 24 měsíců, přičemž jsou k dispozici všechny služby operativního leasingu. Přitom je možné si v průběhu zápůjčky vyzkoušet různé modely vozů, aby měl zákazník více zkušeností pro případný dlouhodobější klasický leasing.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru