Kaskadér z bondovek slaví 60 let agenta 007 s rallye Defenderem

Série filmů o Jamesi Bondovi letos oslaví šedesáté výročí. Značka Land Rover tuto událost připomene účastí upraveného modelu Defender 90 v závodu zařazeném do šampionátu Bowler Defender Challenge 2022. Na tratě v severním Walesu vyrazí 26. března jezdec Mark Higgins.

Foto 1

Trojnásobný vítěz britského šampionátu v rallye a současně také kaskadér, který se účastnil natáčení několika bondovek, se vrátí do světa rallye 26. března v severním Walesu se spolujezdkyní Claire Williams. Higgins se coby řidič zúčastnil natáčení čtyř filmů ze série o Jamesi Bondovi. Konkrétně to byly filmy Quantum of Solace, Skyfall, Spectre a No Time to Die. Závodní Defender dostal charakteristické černo-zlaté zbarvení. Tajemně vyhlížející automobil také nese na bocích a na střeše jedinečné logo 007 připomínající 60. výročí slavné filmové série.

Závodní model Bond Defender je založen na současném Defenderu 90 poháněném motorem Ingenium P300. Vůz dostal řadu bezpečnostních úprav, jako například bezpečnostní klec, výkonnější systém chlazení motoru a převodovky, sportovní výfuk nebo nový střešní spoiler. Další změny zahrnují zesílená osmnáctipalcová kola Bowler s terénními pneumatikami a speciální odpružení s upravenými pomocnými rámy, novými pružinami a pro větší tuhost také se specifickým horním uložením tlumičů.

Foto 5

Série 2022 Bowler Defender Challenge pořádaná organizací Motor Sports Association ve spolupráci se společností Bowler se účastní dvanáct týmů. Soutěž je navržena jako podpůrný seriál světových vytrvalostních závodů včetně každoroční Rallye Dakar. Mark a Claire budou soutěžit na šotolinových tratích Rally North Wales v Dolgellau 26. března.

Foto 3

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru