Nová pneumatika Eagle F1 od firmy Goodyear je v prodeji

Společnost Goodyear představuje nejnovější přírůstek prémiové řady vysoce výkonných (UHP) pneumatik Eagle F1, které byly navrženy tak, aby splňovaly požadavky široké škály různých vozů, včetně výkonných hatchbacků, kompaktních sportovních modelů, rodinných vozů, luxusních sedanů a sportovních kupé. 

3 Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Pneumatiky jsou opatřeny adaptivní styčnou plochou a zdokonaleným tvarem vnitřku pneumatiky, který se přizpůsobuje změnám zatížení. Za standardních jízdních podmínek kopíruje kontaktní plocha pneumatiky normální jízdní stopu, ale při náročných jízdních operacích se dokáže podle potřeby zvětšovat. Přizpůsobuje se tedy stylu jízdy: to, že se může zvětšovat, má pro řidiče výhodu lepší přilnavosti a zpětné vazby v náročných situacích.

Za mokra umožňuje svrchní směs pneumatik s nápaditým novým komplexem pryskyřic lepší mikrokontakt s povrchem vozovky, což má pro řidiče přínos v podobě lepší přilnavosti na vlhké nebo mokré vozovce. Technologie zvyšuje pružnost pneumatik tak, aby odpovídala nebo lépe odolávala stupni hrubosti povrchu vozovky. Komplex pryskyřic zvyšuje přilnavost pneumatik na silnici. Všechny pneumatiky řad Goodyear jsou EV-ready, tedy vhodné pro vozidla s elektrickým pohonem, ale Eagle F1 Asymmetric 6 byly již navrženy přímo s ohledem na požadavky výrobců elektromobilů. Dezén omezující hlučnost snížil hodnotu vnější hlučnosti uvedenou na štítku o 1 dB, díky novému složení směsi mají pneumatiky zase nižší valivý odpor, což se projevuje pozitivně na dojezdu elektromobilu.

Pneumatiky budou nejprve během prvního čtvrtletí roku uvedeny na trh ve 28 rozměrech, další velikosti budou přibývat v dalším průběhu roku. Do roku 2023 budou Eagle F1 Asymmetric 6 k dispozici v nejméně 65 rozměrech od 17 do 22 palců.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru