Cupra Born je na světě – představení

Cupra představuje zcela nový model Born, s nímž vstupuje do nového tržního segmentu.  Kombinuje sportovní výkony a elektrifikaci na cestě do nové éry. První 100% elektromobil značky, která je nekonvenčním vyzývatelem, nabízí emocionální design a sportovní výkony s okamžitými reakcemi.

007 CUPRA BORN Aurora Blue low

Model bude kromě typických modelů vlastnictví nabízen také v rámci smluv o předplacených službách. Zákazník bude používat vozidlo spolu s dalšími souvisejícími službami na základě měsíčního poplatku.

Vůz se odlišuje atraktivním designem, elektrizujícími výkony a charakterem nekonvenčního vyzývatele. Zahajuje pro značku novou éru a v její produktové řadě doplňuje externě nabíjitelné hybridní verze modelů Leon, Leon Sportstourer a Formentor, které rovněž využívají elektrickou energii k maximalizaci sportovních výkonů.

006 CUPRA BORN Aurora Blue low

Design, díky němuž vozy nové značky vynikají, kombinuje s vyspělým pohonem a technologiemi řízení sady akumulátorů, jež umožňují sportovní výkony s okamžitými reakcemi. A jako první model značky bude zákazníkům předáván s neutrální bilancí emisí CO2 díky využívání energie z obnovitelných zdrojů v dodavatelských řetězcích. Zbývající emise jsou kompenzovány investicemi do ekologických projektů s certifikací podle nejpřísnějších standardů.

Vůz bude nabízen v různých výkonových verzích a se sportovním paketem e-Boost, který zvýší výkon až na 231 k (170 kW). S akumulátorovou baterií o kapacitě 77 kWh je dojezd na jedno nabití 540 km. Nabízí moderní sportovnost díky sportovnímu podvozku s DCC, elektronicky řízenému stabilizačnímu systému ESC Sport, progresivnímu řízení, větším brzdám a širším pneumatikám na 20“ kolech z lehké slitiny

Model byl navržen a vyvinut v Barceloně, v sídle společnosti v Martorellu, a v září bude jeho výroba zahájena v závodě Cvikov v Německu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru