Nový Lexus ES odhalen

Lexus odhalil ve světové premiéře nový model ES, který přináší nové atraktivní technologie a designové prvky. Patří mezi ně například lepší odhlučnění, větší pohodlí při jízdě, nový dotykový displej znatelně usnadňující ovládání multimediálního systému, aktivní bezpečnost včetně nejnovějšího systému Lexus Safety System+ 2.5 a rovněž vylepšené odpružení, optimalizace odezvy brzdového pedálu a – v případě provedení ES F SPORT – adaptivní odpružení AVS. Na český trh dorazí nový Lexus ES ve čtvrtém kvartále letošního roku.
2021.04.05
Manažerský sedan se poprvé představil v roce 1989 a dnes v nabídce značky Lexus zaujímá postavení klíčového modelu. Nový vylepšený sedan ES se poprvé objevil na trzích západní a střední Evropy v roce 2018. Úhrnné prodeje ve více než 80 zemích a regionech dosáhly od uvedení na trh již 2,65 milionu vozů.Nové ES, vyhledávané především flotilovými zákazníky a firemními řidiči, se v západní a střední Evropě nabízí se 4. generací hybridního pohonu Lexus s autonomním dobíjením. Přináší další vylepšení v otázkách odhlučnění a jízdního pohodlí, jakožto i komfortní výbavy. Kvalitativní posun je zřejmý např. při zrychlování, zpomalování a řízení za všech jízdních situací, kdy konstruktéři Lexus usilovali o dosažení lineární odezvy přesně v souladu se záměry řidiče.

2021.04.12

Podařilo se zvýšit tuhost výztuh zavěšení zadních kol ve prospěch stability řízení například při přejíždění z pruhu do pruhu na dálnici za vysokých rychlostí. Provedení ES F SPORT dále používá systém adaptivního odpružení AVS pro čitelnější reakce řízení. Oproti předchozí verzi Lexus Safety System+ 2.0 nyní nabízí vylepšený systém Lexus Safety System+ 2.5.

2020.12.24



Facebook

Nejčtenější

Nahoru