Cupra zahajuje výrobu modelu Formentor e-Hybrid

Značka CUPRA zahájila výrobu nového modelu Formentor e-Hybrid, který bude uveden na trh v březnu. První vůz, který byl vyvinutý a zkonstruovaný výhradně pro tuto značku, se bude dodávat ve dvou nových verzích s externě nabíjitelným hybridním pohonem o výkonu 204 k nebo 245 k. Výroba v prvních týdnech dosáhne 100 vozů denně a přispěje ke snížení celkových emisí CO2 a ke splnění evropských cílů.

CUPRA-boosts-electrification-and-starts-production-of-the-Formentor-e-HYBRID_01_small

Autorizovaní prodejci značky v České republice již přijímají objednávky modelu v obou výkonových verzích. Ceny na českém trhu byly stanoveny na 974 900 Kč, resp. 1 114 900 Kč za verzi s vyšším výkonem. S oběma uvedenými verzemi a již představenými modely CUPRA Leon e-HYBRID a CUPRA Leon e-HYBRID Sportstourer bude značka nabízet na trhu celkem šest externě nabíjitelných hybridních verzí PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Po uvedení kompletní řady pohonů na trh hodlá značka dosáhnout celkových příjmů z prodeje ve výši 1 miliardy eur. V průběhu letošního roku rozšíří portfolio také připravovaný model CUPRA el-Born, první elektromobil značky.

Nový model je poháněn hybridním systémem, který kombinuje zážehový motor 1.4 TSI o výkonu 150 k (110 kW), elektromotor o výkonu 115 k (85 kW) a lithium-iontovou akumulátorovou baterii o kapacitě 13 kWh. Nejvyšší celkový výkon hybridní soustavy je 245 k (180 kW), maximální točivý moment je 400 Nm. V režimu výhradně elektrického pohonu má SUV dojezd na jedno nabití až 55 kilometrů. Zrychlení z nuly na 100 km/h zvládne za pouhých 7,0 sekundy a v průměru spotřebuje podle oficiálního zkušebního cyklu WLTP 1,4 litru benzinu na 100 kilometrů, což znamená emise CO2 pouhých 31 g/km.

CUPRA Formentor e-HYBRID (small) (1)

Produkci modelu zajišťuje hlavní výrobní závod značky v Martorellu na nové části montážní linky vyhrazené pro výrobu hybridních modelů. Formentor hraje klíčovou roli ve strategii globalizace značky. Uvedením tohoto modelu na trh hodlá upevnit svou pozici na hlavních evropských trzích a vstoupit na trhy v nejvíce elektrifikovaných zemích v severní Evropě, především v Norsku.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru