Hyundai Tucson – výroba nové generace zahájena

V Nošovicích spustili sériovou výrobu zcela nové generace modelu Tucson. Vlajková loď nošovické automobilky, která tvoří zhruba 70 % její produkce, má být revolucí designu značky Hyundai.

Tucson3

Předchozí generace modelu Tucson se nesmazatelně zapíše do historie automobilky. Od zahájení sériové výroby v červnu 2015 až dosud sjelo z linek bezmála 1,2 milionu těchto vozů. Model uspěl na náročných trzích v Německu, Velké Británii a také na Blízkém východě a celkově v desítkách zemí po celém světě. Po období intenzivního vývoje s rozsáhlými zkouškami v testovacích centrech Hyundai, na zkušebních polygonech i silnicích po celém světě, byl nový model před svým uvedením na trh dolaďován v České republice a Rakousku. Byl podroben náročným testům také na polygonu v Kopřivnici.

Nový Tucson je čtvrtou generací úspěšného bestselleru značky Hyundai. Od jeho představení v roce 2004 se na celém světě prodalo více než 7 milionů vozů, z nichž 1,4 milionu bylo předáno zákazníkům v Evropě. Díky tomu se vůz stal globálně nejprodávanějším SUV Hyundai.

Tucson2

První vozy modelu čtvrté generace – hybridní verze, vznětové a zážehové motory včetně variant s 48V mild-hybridním pohonem – se objeví v evropských showroomech na konci letošního roku. Na začátku příštího roku bude následovat sportovně zaměřený stupeň výbavy N Line. Na českém trhu bude nejdostupnější verze začínat na ceně 529 990 Kč včetně zvýhodnění 70 000 Kč.

Tucson1



Facebook

Nejčtenější

Nahoru