Výroba modelu Cupra Formentor zahájena

Značka Cupra zahájila výrobu nového modelu Formentor. První vozidlo, navržené specificky pro tuto značku, je připraveno vstoupit v měsíci říjnu na trh ve verzi o výkonu 310 k. Od příštího roku bude na výběr široké portfolio až sedmi motorů včetně hybridních verzí s možností vnějšího nabíjení.

CUPRA-kicks-off-production-of-the-new-Formentor_07_small

Formentor bude šestým modelem vyráběným v závodě Martorell. Jeho produkce se tím zvýší o více než 10 %. Nový předseda představenstva společnosti Wayne Griffiths vyjádřil důvěru v budoucí vývoj a uvedl, že výroba tohoto vozu i ostatních modelů společnosti v martorellském závodě již běží na plnou kapacitu.

Na výrobě prvního exkluzivního modelu Cupra se podílí celkem 3000 zaměstnanců, kteří jsou na druhé montážní lince závodu rozděleni do tří směn. Zpočátku se bude vyrábět 160 vozů Formentor denně.

Formentor je klíčovým pilířem strategie globalizace značky Cupra, která s tímto novým modelem hodlá upevnit své postavení na největších evropských trzích a vstoupit i do zemí s nejvyšším stupněm elektrifikace, například do Norska. Griffiths také uvedl, že vůz rozšíří svou globální působnost o nové latinskoamerické trhy, ale i o Turecko a Izrael.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru