Kopecký na voze Škoda je vítězem na Invelt Rally Pačejov

Předposlední díl Sonax Mistrovství ČR v rally 2020 představoval pro posádky soudobých i historických vozů výzvu v podobě velmi technických tratí, na kterých řada jezdců startovala poprvé v životě, nebo minimálně po velké časové pauze. Kvalitně připravený rozpis zde proto hrál mimořádně důležitou roli, stejně jako i bezchybná volba pneumatik pro deštěm a blátem vodou pokryté tratě druhé etapy. Kopecký s Hlouškem zvládli všechny nástrahy a v cíli slavili jasné vítězství s náskokem více než jedné minuty.

Invelt-Rally-Pacejov-2020_cilova-rampa

Stylem start-cíl vyhráli Jan Kopecký s Janem Hlouškem. Své první společné vítězství na soutěži českého rally seriálu navíc tovární dvojice korunovala vysokým rozdílem času v podobě více než minutového náskoku. Na předchozích soutěžích se přitom posádky české špičky přetahovaly doslova o desetiny sekund. Zatímco Jan Kopecký sahá po sedmém českém titulu, Jan Hloušek tento pohár doma ještě nemá.

Cestu za prvenstvím na letošním třetím podniku domácího šampionátu začala tovární posádka hned v neděli. Od rána výrazně ujížděla svým soupeřům a na konci prvního dne měla na druhé místo náskok 35,4 sekundy. Do druhé etapy tak Kopecký s Hlouškem mohli vyrazit s pohodlným náskokem. Navzdory tomu ale hned v ranní sekci navyšovali na rychlostních zkouškách po vteřinách své vedení. Do cíle nakonec dorazili s náskokem 1:07,7 sekundy na posádku Pech/Uhel.

Všichni členové mladoboleslavské ekipy doufají, že české rallye mistrovství bude pokračovat na listopadové Rallye Šumava Klatovy, kde by měla vyvrcholit letošní dramatická zápletka v boji o český titul. Jan Kopecký s Janem Hlouškem jsou zatím – se ztrátou pouhých sedmi bodů – na průběžně druhém místě a cenné body se snaží získávat nejenom vítězstvími v soutěžích, ale i prvenstvími v jednotlivých etapách dvoudenních podniků.

Věděli jste, že…
…pačejovská rallye se poprvé jela v netradičním formátu. Startovala až v neděli a vyvrcholení soutěže následovalo ve sváteční pondělí.

Číslo soutěže: 11

Tolik rychlostních zkoušek vyhrála na 41. Invelt Rally Pačejov posádka Jan Kopecký/Jan Hloušek se speciálem Škoda Fabia Rally2 evo. Tovární dvojice nebyla během dvoudenní soutěže nejrychlejší pouze na třech testech.

Konečné výsledky 41. Invelt Rally Pačejov 2020:
1. Jan Kopecký/Jan Hloušek (ŠKODA Motorsport/ŠKODA FABIA Rally2 evo) 1:17:59,1
2. Václav Pech/Petr Uhel (EuroOil Team/Ford Focus RS WRC ‘06) +1:07,7
3. Jan Černý/Petr Černohorský (Mogul Benzina Racing 21/Volkswagen Polo R5) + 1:49,1
4. Roman Odložilík/Martin Tureček (SK DER Rally Team/ŠKODA FABIA Rally2 evo) + 2:22,6
5. Miroslav Jakeš/Petr Machů (Samohýl ŠKODA Team/ŠKODA FABIA Rally2) + 2:30,7

Průběžné pořadí Sonax MČR v rally 2020 po 3 podnicích ze 4:
1. Václav Pech/Petr Uhel (EuroOil Team/Ford Focus WRC 06) 163 bodů
2. Jan Kopecký/Jan Hloušek (ŠKODA Motorsport/ŠKODA FABIA Rally2 evo) 156 bodů
3. Jan Černý/Petr Černohorský (Mogul Benzina Racing 21/Volkswagen Polo R5) 93 bodů
4. Filip Mareš/Radovan Bucha (Laureta Auto ŠKODA Team/ŠKODA FABIA Rally2 evo) 80 bodů
6. Miroslav Jakeš/Petr Machů (Samohýl ŠKODA Team/ŠKODA FABIA Rally2) 65 bodů

Aktualizovaný kalendář SONAX Mistrovství ČR v rally 2020
6. – 7. 11.          55. Rallye Šumava Klatovy



Facebook

Nejčtenější

Nahoru