Toyota uvede své největší SUV Highlander v Evropě

Toyota Highlander, největší hybridní SUV této značky, se poprvé v historii začne prodávat v západní Evropě, včetně České republiky. Na trh přijde počátkem roku 2021.

Toyota Highlander2

Vůz nabízený výhradně s plně hybridní soustavou pohonu je nejnovějším přírůstkem do evropské nabídky SUV značky Toyota. Model Highlander využívá výhod podvozkové platformy Toyota GA-K a má spojovat přednosti pohodlí, jízdního chování a bezpečnosti SUV značky s nízkými emisemi a nízkou spotřebou hybridního ústrojí společně s inteligentním pohonem všech kol, variabilním uspořádáním a schopností tahat přívěsy o hmotnosti až dvě tuny.

Model s karoserií o délce 4 950 mm a 20″ koly z lehkých slitin kombinuje styl městského SUV s pevností, výkonem a odolností robustního a všestranného pohonu AWD. Nabízí 7 plnohodnotných míst – díky možnosti posouvání druhé řady v rozsahu 180 mm najde dvojice dospělých pasažérů dost místa i ve třetí řadě a může se též těšit na snadné nastupování a vystupování.

Toyota Highlander

Elektricky ovládané páté dveře se senzorem mávnutí nohou pod nárazníkem ukrývají zavazadlový prostor o objemu 658 litrů, při využití prostoru pod podlahou a sklopení opěradel druhé a třetí řady se místo pro náklad zvětší až na maximálních 1 909 litrů.

Z luxusních prvků výbavy tu je 12,3″ displej multimediální soustavy na středovém panelu se satelitní navigací, projekční (HUD) displej, podporu technologií Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátové nabíjení telefonů, ventilovaná sedadla a přepínatelné digitální vnitřní zpětné zrcátko, které zobrazuje širokoúhlý záběr situace za vozidlem bez blokování výhledu hlavovými opěrkami nebo zadními pasažéry.

Toyota Highlander3

Čtvrtá generace plně hybridní soustavy pohonu Toyoty Highlander spojuje benzínový motor 2,5 litru s Atkinsonovým cyklem s předním a zadním elektromotorem (díky zadnímu elektromotoru disponuje SUV pohonem AWD-i – zkr. All Wheel Drive-intelligent) a výkonnou systémovou baterií typu NiMH pod druhou řadou sedadel. Celkový systémový výkon 244 k v kombinaci s emisemi CO2 pouhých 146 g/km a spotřebou 6,6 l/100 km (podle cyklu WLTP), resp. 117 g/km a 5,2 l/100 km (korel. hodnota podle NEDC) přináší v daném segmentu nejlepší poměr výkonu a emisí CO2.

Prostřednictvím přepínače Drive Mode Select může řidič navolit požadovaný jízdní režim (ECO, NORMAL, SPORT nebo TRAIL). Všechny čtyři režimy lze použít i v době, kdy se vůz pohybuje v čistě elektrickém režimu EV (zapíná se samostatně).

Toyota Highlander4

Nový Highlander Hybrid nabízí nejnovější paket technologií aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense, jehož smyslem je napomoci předcházet nehodám nebo zmírňovat jejich následky za nejrůznějších dopravních situací. Součástí bezpečnostního paketu je předkolizní bezpečnostní systém (PCS) s aktivním asistentem řízení pro zabránění nehodám vč. funkce rozpoznávání chodců ve dne i v noci (a identifikací cyklistů za denního světla), adaptivní tempomat s podporou celého rozsahu rychlostí (ACC), ACC se systémem rozpoznávání dopravních značek (RSA), asistent pro udržení v jízdním pruhu (LTA), upozornění na opuštění jízdního pruhu (LDA), automatické přepínání dálkových světel (AHB) a systém rozpoznávání dopravních značek (RSA).



Facebook

Nejčtenější

Nahoru