Opel Motorsport bude soutěžit s Adamem a Corsou

V roce 2019 bude tým Opel Motorsport bojovat o již páté vítězství za sebou v ME juniorů v automobilových soutěžích (pro jezdce do 27 let), které bylo nyní oficiálně přejmenované na FIA ERC3 Junior Championship.

Opel-ADAM-R2

Jeden z vozů Opel Adam R2 o výkonu 140 kW/190 k, který nasadí tým Holzer Motorsport, technologický partner automobilky Opel, bude pilotovat Švéd Elias Lundberg (20). Ten ještě v týmu ADAC Opel Rallye Junior Team v minulém roce zvítězil v šampionátu ADAC Opel Rallye Cup. Druhý vůz bude pilotovat Grégoire Munster (20) z Lucemburska, který v loňské sezoně skončil druhý za Lundbergem, když vybojoval tři vítězství.

Nejúspěšnější evropský značkový rally pohár se 130 účastníky z 18 států je už od roku 2013 profesionální platformou pro mladé jezdce, z nichž 8 nejvýraznějších talentů postoupilo do týmu ADAC Opel Rally Junior Team.

Pro sezonu 2021 Opel vyvine soutěžní speciál kategorie R2 na bázi modelu Corsa nové generace, který bude nasazován do národních i nadnárodních šampionátů. Přesné technické detaily vozů Opel Corsa R2, který bude dostupný soukromým týmům od konce roku 2020, budou zveřejněny později. Základ soutěžního vozu bude tvořit už šestá generace bestselleru Corsa, která se začne prodávat ve druhé polovině roku 2019.

Opel bude i v roce 2019 podporovat ADAC Rallye Cup – pohárovou verzi modelu Adam, poháněnou motorem o výkonu 103 kW/140 k. Všichni účastníci poháru mohou počítat s technickou a logistickou podporou Opelu, noví účastníci získají „startovní balíček“ vybavení.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru