Peugeot ukáže v Paříži koncept e-Legend

Peugeot se vždy aktivně podílel na různých technologických převratech. Nyní se pouští do přechodu  na nové zdroje energií s přesvědčením, že technologie a potěšení z jízdy mohou jít ruku v ruce. Budoucnost je taková, která umožňuje vybrat si verzi karoserie, typ pohonu nebo řízení. 

Peugeot e-legend

Peugeot e-Legend nabízí v závislosti na typu silničního provozu nebo nálady řidiče čtyři režimy řízení.

Dva autonomní:

  • SOFT: upřednostňuje pohodlí cestujících. Digitální zobrazování na displejích s obsahem informací omezeným na nezbytné minimum;
  • SHARP: přesné a dynamické nastavení vozu. Možnost maximálního připojení k digitálním aktivitám (sociální sítě, diář atd.).

V autonomním režimu se konfigurace interiéru koncepčního vozu Peugeot e-Legend přizpůsobuje: díky elektronické technologii řízení („by wire“) se volant zatáhne pod zvukový panel a uvolní se prostor pro 49palcový displej, přední sedadla se nakloní, boční loketní opěrky se automaticky roztáhnou a uvolní velký úložný prostor a místo pro indukční nabíjení telefonů, hlavní ovladače zůstávají dostupné přes středovou konzolu zabudovanou v sedadle řidiče.

Posádka se tak může věnovat své oblíbené zálibě. Může si zahrát videohru nebo sledovat film buď na zakřiveném centrálním displeji nebo na displejích zabudovaných do slunečních clon.

Dva manuální režimy:

  • LEGEND: režim „cruising“ používající tří budíky z modelu 504 Coupé a vyobrazení digitálně vytvořeného dřeva na jednotlivých obrazovkách,
  • BOOST: dynamické stimulující řízení díky výkonnému elektromotoru. „Ponoření“ do vozu s promítáním silnice na jednu velkou obrazovku.

Peugeot e-legend2

Koncept Peugeot e-Legend nabízí osobního asistenta s hlasovým ovládáním, který je přizpůsobený pro samočinné řízení. Řidič může jedinou větou změnit režim řízení vozu, pustit svůj oblíbený seznam skladeb či otevřít nebo zavřít elektricky ovládané dveře vozu. Systém odpovídá digitalizovaným hlasem Gillese Vidala (šéfdesignér značky Peugeot) a obsahuje 17 jazyků! Verze přizpůsobená našim sériovým vozidlům bude u výrobků značky Peugeot k dispozici do dvou let.

Koncepční vůz Peugeot e-Legend navazuje na dědictví značky. Nově pojímá hlavní znaky stylu vozu 504 Coupé:

  • lehká, atletická, výrazná a vybroušená silueta;
  • kabina, zaoblená směrem k zadní nápravě, s velkými prosklenými díly.

Rozměry koncepčního vozu Peugeot e-Legend (v cm): délka: 465, šířka: 193, výška: 137, rozvor: 269

Peugeot e-legend3

Koncepční vůz Peugeot e-Legend používá 100% elektrický pohon. S pomocí 100 KWh baterií dosahuje motor točivého momentu 800 Nm a výkonu 340 kW, přičemž motor pohání všechny čtyři kola. Díky tomuto výkonu dokáže vůz zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 4 vteřiny, maximální rychlost je 220 km/h. Dojezd je 600 km podle protokolu WLTP, z toho dojezd 500 km je možné zajistit 25minutovým rychlým dobitím.

Peugeot e-legend4



Facebook

Nejčtenější

Nahoru