Peugeot Rally Cup vyvrcholí na Barumce

Letošní závěrečné klání Peugeot Rally Cupu proběhne na 48. ročníku Barum Czech Rally ve Zlíně.  Posádky tohoto seriálu svedou souboje o zbývajících 56 bodů do celkového hodnocení. Ve startovní listině letošní Barumky je celkem 22 vozů Peugeot 208 R2.  

Peugeot Rally cup

První místo Jana Talaše už nemůže nikdo ohrozit, ale o další pozice se bude tvrdě bojovat. Pódiová umístění mohou vybojovat ještě čtyři jezdci. Nejlepší pozici bude mít René Dohnal a rakouský jezdec Julian Wagner. Matěj Kamenec a Tomáš Knápek mají spíše teoretické šance, ale na Barum Rally se může stát cokoliv.

Do Zlína se chystá také Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR: „Letošní ročník Peugeot Rally Cupu nám skutečně dělal radost už od první soutěže a věřím, že Barum Rally bude jeho důstojným a atraktivním završením a zároveň příslibem do dalšího ročníku. Dosud se v České republice nikdy neobjevilo tolik vozů Peugeot 208 R2 pohromadě, jako tomu bude právě letos na Barumce. Je tedy zřejmé, že tento závodní speciál si už v české i světové rallye získal respekt a přesvědčil o svých kvalitách. V letošním ročníku Peugeot Rally Cupu se nám sešli jezdci vysoké úrovně a dá se očekávat, že se o nadcházejícím víkendu postarají nejen o to, aby oblíbenost vozu Peugeot 208 R2 ještě vzrostla, ale také o napínavé souboje a přehlídku jezdeckého umu. A naši fanoušci si to určitě nenechají ujít!“



Facebook

Nejčtenější

Nahoru