Vize budoucnosti Opelu – GT X Experimental

Opel prezentuje svoji budoucnosti formou nové studie GT X Experimental. Jde o výrazné elektrické SUV s profilem kupé, dlouhé 4,06 m a pěti dveřmi. Studie se stává základnou pro další produkty, vyvinuté v rámci strategického rozvojového plánu PACE!, představeného v listopadu 2017.

2018 Opel GT X Experimental

Opel se chlubí 156 let dlouhou tradicí precizní průmyslové výroby a bezmála 120-letou tradicí výroby automobilů. A vždy jej charakterizovala snaha o zpřístupňování nejmodernějších technických inovací a technologií nejširšímu okruhu zákazníků. I do budoucna chce být značka pevně ukotvená do svých německých kořenů. Tzv. “nová německost” přebírá to nejlepší z tradičních německých hodnot: Excelentní konstrukční erudici a mimořádný tlak na stoprocentní funkčnost, kvalitu a spolehlivost – a obohacuje je otevřeností a skutečnou péči o člověka a jeho potřeby.

Vize automobilové budoucnosti má podobu kompaktního SUV délky jen 4063 mm (rozvor 2625 mm, šířka 1830 mm, výška včetně antény 1528 mm). GT X Experimental má plně elektrický pohon. Zdrojem energie je kompaktní Li-Ion baterie nové generace, která umožňuje bezkontaktní indukční nabíjení. Studie je připravena pro autonomní řízení stupně 3 – tedy řidič musí být vždy připraven reagovat na výzvu systému a aktivně zasáhnout do řízení.

2018 Opel GT X Experimental

Název je reminiscencí průkopnické studie Experimental GT automobilky Opel z roku 1965 – dostupného kupé, které bylo historicky vůbec první studií evropského výrobce automobilů. Dodatek v názvu „X“ dokumentuje záměr Opelu rozšiřovat svoji nabídku SUV modelů: V roce 2021 má být 40 procent všech prodaných automobilů značky Opel typu SUV.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru