T-Cross se bude vyrábět ve Španělsku

Závod Volkswagen Navarra bude vyrábět model T-Cross, nové kompaktní SUV značky Volkswagen. Závod, který od roku 1984 vyrábí model Polo, tak poprvé ve své historii rozšíří výrobu o druhý model.

t-cross2

Nový T-Cross sdílí technickou platformu s modelem Volkswagen Polo. Díky výrobě druhého modelu ve španělském závodě vzroste jeho roční výroba – v závislosti na vývoji poptávky – na 350 000 vozů ze současných 244 000 vozů (2017). Zároveň se zvýší počet zaměstnanců o cca 10 procent.

Volkswagen rozšíří s modelem T-Cross svou nabídku v segmentu SUV, který je nejrychleji rostoucím segmentem evropského trhu. Podle průzkumů trhu se objem segmentu kompaktních SUV v nadcházejících 10 letech přibližně zdvojnásobí. Koncern Volkswagen investuje v závodě Navarra do roku 2019 přibližně jednu miliardu eur do výroby nového modelu T-Cross a modelu Polo, jehož nová generace byla uvedena na trh na konci minulého roku.

t-cross

Díky modulární platformě MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč nabízí inovativní a prostorný interiér modelu T-Cross maximální variabilitu a zákazníci budou mít k dispozici široký výběr asistenčních systémů, pocházejících z vozidel vyšších tříd. Sériová výbava zahrnuje systém detekce překážek před vozidlem Front Assist a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist. T-Cross s vnější délkou 4107 mm nabízí funkční koncept ve spojení s nejvyšší mírou individualizace.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru