Limitovaný Hilux jako Gladiator

Novozélandská Toyota oblékla model Hilux do nové zbroje. Na místním veletrhu Mystery Creek Fieldays se legendární pickup představil v bohaté terénní výbavě, která sklidila úspěch, že se automobilka rozhodla po vzoru této koncepční verze připravit novou limitovanou sérii Hilux Gladiator.

hilux_gladiator_concept_vehicle_hero_

Koncepční Hilux Gladiator vznikl ve spolupráci s firmou Retro Vehicle Enhancements na základě modelu Hilux SR5 s pohonem 4WD. Tuning zahrnoval lifting zavěšení a dvacetipalcová kola s terénními pneumatikami. Agresivně vyhlížející zavěšení tvoří terénní celek s ochrannými rámy a navijákem, ochranným krytem olejové vany, šnorchlem a rozšířenými blatníky. K tomu všemu přibyla ještě LED světla na střeše a také grafika s logem Gladiator.

Styl Gladiatorovi dodává speciální čalounění z červené kůže, detaily ve stylu uhlíkového vlákna a koberečky s logem Gladiator. Některé další části dosud čekají na homologaci. Avšak Hilux Gladiator, který se představí na autosalonech, bude oproti koncepční verzi praktičtější.

Toyota Hilux 8. generace debutovala v Evropě roku 2016. Zatím poslední model se vyznačuje odolnější konstrukcí rámu a provedením interiéru ve standardu SUV. Automobil má větší terénní možnosti, zpevněnou skříň s nosností až 1000 kg a motor D-4D 2.4 s turbodmychadlem s proměnnou geometrií lopatek (VTG) a intercoolerem, odpovídající normě Euro 6. Hilux vybavený šestirychlostní manuální převodovkou zrychlí z 0 na 100 km/h během 12,8 s, v případě verze s šestistupňovým automatem na to potřebuje 13,2 s.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru