Lexus RX L je sedmimístný

Automobilka Lexus představuje svoji první sedmimístnou verzi luxusního SUV s označením RX, nový Lexus RX L. Modelu přitom zůstalo jeho pohodlí, je stále stejně praktický a kvalitní, tedy přesně v duchu zásad japonské pohostinnosti “omotenashi”.

lexus rx l.2

Uvnitř nového RX L tedy najdeme dvě sedadla navíc, přičemž každý pasažér tu má dostatečný prostor pro kolena i hlavu, a stále zůstává dost místa i pro zavazadla. Zvenčí je přitom tento vůz jen o 110 mm delší než původní pětimístné provedení.

Tímto přístupem se přitom Lexus zásadně liší od většiny konkurentů, protože pro novou vícemístnou verzi RX navrhl novou a nepatrně větší karoserii, místo aby se snažil umístit další dvě sedadla do stávajícího modelu.

lexus rx l

Cílem designérů od začátku bylo zachovat také ostře řezaný styl modelu RX. Lehce prodloužená délka vozu by  nestačila. Při detailnějším pohledu proto zjistíme, že úhel zadních výklopných dveří je o něco strmější. Touto malou úpravou se podařilo zajistit dost prostoru pro hlavu cestujících ve třetí řadě. Další milimetry designéři získali jednoduchým přemístěním mechanismu pohonu zadního stěrače z horní části okna dolů.

Třetí řada sedadel je promyšlená také v tom, že tu snadnou úpravou vykouzlíte více místa pro zavazadla. Sedadla můžete zvednout, nebo naopak jedno či obě sklopit do úplné roviny. Zvykem bývá i to, že přidaná sedadla v sedmimístných vozech bývají tak trochu za trest. V modelu RX L jsou všechna sedadla vyrobena ve stejné kvalitě a nabízejí stejné pohodlí i na delších cestách.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru