e-Golf vyráží do ulic našich měst

Celkem 50 elektromobilů Volkswagen e-Golf bezplatně zapůjčí v následujících měsících na dlouhodobé testování společnost Porsche ČR municipalitám, institucím a firmám. Chce tím ukázat a popularizovat tento ekologický způsob mobility v očích odborné i laické veřejnosti. Prvních pět e-Golfů převzali dnes v Praze vybraní partneři projektu.

Der neue Volkswagen e-Golf

Největší dovozce automobilů do ČR připravil unikátní projekt nazvaný Demo e-car program. Díky spolupráci s dealery společnost Porsche ČR připravila projekt, který je svým pojetím a rozsahem v českých podmínkách unikátní. Zájemci dostanou celkem pět desítek Volkswagenů e-Golf, s nimiž mohou během desetiměsíčních bezplatných zápůjček ujet až patnáct tisíc kilometrů. Testovací e-Golfy přijdou postupně v příštích měsících tak, aby všechny vyjely na silnice do konce příštího roku.

Program umocňuje systematické úsilí společnosti popularizovat elektromobilitu. Firma se pravidelně zúčastňuje řady akcí pro veřejnost i odborníky, kde představuje nejnovější trendy v této oblasti, včetně prezentace svých elektromobilů. Zatím nejnovější iniciativou je nasazení patnácti e-Golfů v pilotním projektu e-carsharingu v Praze. Tento týden jej představila společnost Car4Way ve spolupráci s Pražskou energetikou a Porsche Česká republika v rámci širších iniciativ tzv. chytrého města (smart city). Unikátní projekt se opírá o vyspělou technologii, moderní trend sdílení automobilů a ekologicky udržitelnou mobilitu.

Koncern Volkswagen ve své Strategii TOGETHER 2025 definoval elektromobilitu spolu s digitalizací, mobilními službami, autonomním řízením a umělou inteligencí jako svoje klíčové rozvojové priority. Již v příštím roce značka Audi představí velké prémiové SUV Audi e-tron s dojezdem více než 500 km. Následovat budou další modely a hlavní ofenziva přijde s rokem 2020, kdy postupně přijdou na trh zcela nové elektromobily Volkswagen v rodině modelů s názvem I.D. Do roku 2025 koncern Volkswagen uvede na trh více než 80 modelů elektromobilů, z toho pět desítek bude čistě elektrických a 30 plug-in hybridů. Podle vývoje trhu by v té době prodeje koncernových elektromobilů mohly dosáhnout až 3 miliony kusů ročně.

Der neue Volkswagen e-Golf



Facebook

Nejčtenější

Nahoru