Opel Crossland X poprvé naživo

V Praze proběhlo první statické představení nového modelu. Tento všestranný městský crossover  je druhým členem rodiny modelů Opel X v segmentu B, kde se připojuje ke sportovnímu bestselleru Mokka X. Větší model Opel Grandland X bude uvedený do kompaktní třídy (segment C) ve druhé polovině tohoto roku.

06_A305248

Na rozdíl od modelu Opel Mokka X, který může být vybavený na přání pohonem všech kol pro příležitostnou jízdu v terénu, nový Opel Crossland X je předurčený pro život ve městě a díky kompaktním rozměrům je navíc vhodný jak na cesty za nákupy, tak na dovolenou. S délkou 4,21 metru je nový Crossland X o 16 centimetrů kratší než Astra, zároveň však o 10 centimetrů vyšší. Posádka sedí výš a má přehled o dění na silnici. Zákazníci, kteří chtějí mít ještě lepší výhled všemi směry, si mohou objednat panoramatické střešní okno.

Novinka s sebou přináší různé inovace, které zvyšují bezpečnost, ulehčují ovládání a zlepšují komfort. Inovativní přední LED světlomety, head-up displej, panoramatická couvací kamera se zorným úhlem 180 stupňů, parkovací automatický asistent Advanced Park Assist, asistenční systém Forward Collision Alert s detekcí chodců a funkcí automatického nouzového brzdění Autonomous Emergency Braking, systém rozpoznání řidičovy únavy, asistenční systém udržující vůz v jízdních pruzích Lane Keep Assist, rozeznávání dopravních značek Speed Sign Recognition a systém monitorující mrtvé úhly Side Blind Spot Alert jsou jen malým výčtem toho, co vůz nabízí. Nový Crossland X přichází s vynikající konektivitou, a to díky telematickému systému Opel OnStar a systémem IntelliLink s barevným dotykovým monitorem s úhlopříčkou do 20,3 cm (8 palců), kompatibilním s Apple CarPlay a Android Auto.

04_A305351

Řidič a spolujezdec vpředu mohou dostat na přání oceněná ergonomická sedadla s certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken). Základní objem zavazadlového prostoru 520 litrů je na špičce třídy. Pasažéři sedící vzadu mají možnost posouvat sedadla v podélném směru o 150 milimetrů, a tím buď zvětšit prostor na nohy, nebo objem zavazadlového prostoru.

Segment B CUV/SUV prudce expanduje, prodej od roku 2010 vzrostl pětinásobně. Crossland X tak obohacuje tento rychle rostoucí segment.

Ceny pro český trh zatím nejsou známy, objednávky se začnou brát po oznámení cen v dubnu a vozy by fyzicky měly dorazit začátkem června. Více informací přineseme po české oficiální premiéře a prvním svezení v tomto voze.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru