Tip – kam na lyže – Salcbursko

Když se řekne Salcbursko, snad každému se vybaví zimní sporty. Není divu, mají tady dlouhou a bohatou tradici. Na Kitzsteinhornu byla již roku 1965 jako první v Rakousku zpřístupněna lyžařská oblast na ledovci. Návštěvníky z celého světa stále fascinují nejlépe upravené sjezdovky a nejmodernější lanovky vleky, to vše s úchvatným výhledem na okolní svět hor.

_N4G0506

Hosté se v Salcbursku mohou těšit na nabídku 22 lyžařských regionů, 70 zimních sportovních letovisek, 2000 kilometrů sjezdovek a stejně tak mnoho kilometrů běžeckých stop. Maximální požitky ze sportu dále garantují snow a fun parky na 30 místech, starodávné chalupy i moderní horské restaurace nebo největší lyžařská oblast Ski amadé. Každý rok investují provozovatelé lanovek a vleků do nového zařízení. Vznikají zde nové lyžařské oblasti, které překračují hranice a patří k těm největším v Rakousku.

Kromě příznivců bujaré zábavy na sjezdovkách si tu užijí také ti, kteří preferují klid v přírodě. Mezi nezapomenutelné zážitky patří například výpravy s průvodcem s pochodněmi, exkurze s rangery Národního parku do Rauriského pralesa, krmení zvířat nebo romantické projížďky na saních tažených koňmi. Zábavné je také sáňkování na některé ze 110 sáňkařských drah v Salcbursku. Na mnoha z nich je možné jezdit díky umělému osvětlení i večer. Dalšími oblíbenými aktivitami na dovolené jsou metaná na ledu nebo výpravy na sněžnicích.

Lezení ledopádů,  kiteboarding na ledu, zorbing nebo jízda na segwayi zimní zasněženou krajinou. V Salcbursku můžete vyzkoušet mnoho zábavných trendy sportů. Rozsáhlá síť běžeckých stop po celém Salcbursku nabízí ideální podmínky pro severské sporty. Od klasického běžeckého stylu, přes bruslení až po laserový biatlon. V posledních letech je na vzestupu také skitouring. Při výstupu mimo upravené sjezdovky pomáhá speciální vázání a nahoru se jde neporušeným prašanem po hluboce zasněžených svazích. Jde o fantastický zážitek z přírody pro všechny, kteří se vyznají v terénu. Značené trasy pro skitouring najdete například na Kitzsteinhornu, v regionu Fuschlsee je naučná skitouringová stezka, v Obertauern na Gnadelalm cvičná stezka a v Zell am See-Kaprunu první skitouringová hora v Salcbursku.

 

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru