Ženy si vybraly auto roku – Hondu Civic

V anketě Women’s World Car of the Year si Honda odnesla vítězství ve dvou kategoriích. Tato celosvětová anketa, která se letos konala již po posedmé, je jediná, ve které o výsledku rozhodují výhradně automobilistické novinářky.

Honda Civic 2017

Honda Civic 2017

Model Honda Civic byl vyhlášen vítězem kategorie „rodinný vůz“, zatímco model Jazz získal ocenění jako „nejekonomičtější vůz“. Japonská značka Honda zvítězila jako jediná ve více kategoriích.

Honda Jazz

Honda Jazz

Hlasování o vítězi ankety Women’s Car of the Year má přísná pravidla. Každá členka globální poroty předkládá své osobní nominace. Do letošní ankety přihlásilo 17 porotkyň ze 14 různých zemí 294 vozů. Následně je z nominovaných vozů proveden užší výběr 32 vozů v šesti různých kategoriích. Porotu tvoří uznávané novinářky, které volí v tajné volbě.

Sandra Hughes, ředitelka marketingu a správy automobilových produktů společnosti Honda Motor Europe, uvedla: „Úspěch v těchto dvou kategoriích ankety Women’s World Car of the Year ukazuje, že automobily Honda splňují očekávání žen na celém světě. Zvláště nás těší podpora modelu Civic, která je důležitým předpokladem pro uvedení nového hatchbacku, které je zde v Evropě plánováno na začátek roku 2017.“



Facebook

Nejčtenější

Nahoru