Peugeot 301 jde s dobou

Peugeot 301 byl prvním vozem značky Peugeot speciálně vyvinutým pro trh sedanů segmentu B. Cílí na klientelu různých mezinárodních trhů. Od uvedení na trh (v roce 2012) bylo po celém světě vyrobeno přes 360 000 kusů.

Image converted using ifftoany

Karoserie vozu využívá nové stylistické principy značky. Vertikální maska chladiče, světlomety v jedné rovině s karoserií a precizní úpravy přispívají k odolnosti vozu. Světelný podpis doplněný vepředu o LED diody dodává vozu na atraktivitě.

Zásadním rysem nového modernějšího vzhledu vozu je velký dotykový 7palcový displej, který je díky kapacitní technologii rychlý a přesný. Na displeji se zobrazuje obraz z parkovací kamery a 3D navigačního systému TomTom. Pomocí propojení Mirror Screen triple play se na displeji duplikuje obsah smartphonu.

Novinkou u modelu je tříválcový benzinový motor PureTech, kterým je již vybaven více než milion vozů značky Peugeot po celém světě. Automatická převodovka poslední generace EAT6 s technologií Quickshift je spojena s benzínovým motorem 1.6 VTi 115 k. Mezi dieselovými motory vyniká verze 1.6 BlueHDi 100 k, která zajišťuje rekordní jízdní komfort a spotřebu paliva.

Zavazadlový prostor nabízí objem 640 litrů. Jeho objem 506 dm3 (VDA 210) může být jednoduchým úkonem prodloužen na 1332 dm3 VDA (214) – sklopením opěradla zadní lavice dělené v poměru 1/3 a 2/3.

 

 

 

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru