Světová premiéra v LA: e-Golf s dojezdem 300 km

Volkswagen představil ve světové premiéře na autosalonu v Los Angeles nejnovější generaci elektromobilu e-Golf. Vozidlo s nulovými emisemi nabízí v porovnání s předchůdcem vyšší výkon, delší dojezd a novou výbavu. Nejdůležitější je prodloužení dojezdu. Volkswagen e-Golf dokáže na jedno nabití akumulátorů dojet v reálném provozu v závislosti na jízdním stylu, použití klimatizace a dalších periférií přes 200 kilometrů a dle normy NEDC (New European Driving Cycle) dosahuje jeho dojezd hodnoty až 300 kilometrů – jeho akční rádius se tím zvětšil o 50 procent.

Der neue Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf modelového roku 2017 používá nové lithium-iontové akumulátory, jejichž kapacita byla zvýšena z 24,2 kWh na 35,8 kWh. Na rychlonabíjecí stanici (stejnosměrný proud/40 kW) lze akumulátory nabít na 80 procent jejich kapacity během jedné hodiny. Při nabíjení přes noc nebo během práce, po připojení k nástěnné nabíječce (střídavý proud/7,2 kW), je 100% stavu nabití akumulátoru dosaženo za méně než šest hodin.

Elektromotor dosahuje nyní nejvyššího výkonu 100 kW, což je o 15 kW více než u první verze modelu e-Golf. Zároveň vzrostl maximální točivý moment elektromotoru z 270 N.m na 290 N.m. Průměrná spotřeba elektrické energie v kombinovaném cyklu EU je u modelu e-Golf 12,7 kWh/100 km. Lokální emise jsou nulové. Elektrický Golf s nulovými emisemi zvládne sprint z 0 na 100 km/h za 9,6 sekundy a jeho nejvyšší rychlost vzrostla na 150 km/h.

Der neue Volkswagen e-Golf

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru