Nová generace Mini Countryman

Tradiční britská značka posiluje premiérou nové generace MINI Countryman své místo v segmentu prémiových kompaktních vozů. Nové MINI Countryman je největším a nejpraktičtějším modelem v 57leté historii značky. Zcela nově vyvinutý automobil sdružuje výrazná vylepšení v oblasti prostoru, funkčnosti, stejně jako sportovního a prémiového charakteru.

p90240568_lowres_mini-cooper-s-countr

Nové MINI Countryman vyčnívá nad přímými konkurenty díky expresivnímu designu, efektivně tvarované karoserii a své jízdní agilitě. Potěšení z jízdy i mimo zpevněné silnice poskytuje nejnovější verze systému pohonu všech kol ALL4. Nové MINI Countryman se navíc stává prvním modelem značky, který bude nabízen i jako plug-in hybrid. Jmenuje se MINI Cooper S E Countryman ALL4 a čistě na elektrickou energii ujede až 40 kilometrů.

Zde je přehled inovací tohoto modelu:

– O 20 cm delší než předchůdce.

– Pět plnohodnotných sedadel.

– Elektricky ovládané páté dveře, včetně bezdotykového otevírání a zavírání.

– MINI Picnic Bench: sklápěcí měkká lavička pro outdoorové použití.

– MINI Cooper S E Countryman ALL4: první plug-in hybridní MINI.

– Nová generace motorů a převodovek, optimalizovaný systém pohonu všech kol ALL4.

– Centrální ovládací panel poprvé s dotykovým displejem.

– MINI Country Timer změří potěšení z jízdy při pohybu v terénu.

– Aplikace MINI Connected: osobní asistent usnadní každodenní úkoly i plánování cest.

– MINI Find Mate: snadno najde vše, co na palubě potřebujete.

 

Nové MINI Countryman zažije svou světovou premiéru na autosalonu v Los Angeles 18. listopadu 2016. Uvedení na evropské trhy je naplánováno na únor 2017. Nové MINI Countryman se na silnicích mimoevropských trhů objeví od března 2017.

Tradice britské značky je zakotvena dokonce i v označení nového modelu MINI Countryman. Tato mimořádně praktická verze klasického Mini nesla stejné jméno už v 60. letech. Stejně jako identický Morris Mini Traveller, i Austin Seven Countryman vynikal variabilním interiérem a verze s dřevěnými panely karoserie, známá jako „Woody“, si získala kultovní status, který žije až do současnosti. Už od svého uvedení v roce 2010 nabízí MINI Countryman nové způsoby, jak si užít charakteristickou potěšení z jízdy. Stalo se prvním MINI se čtyřmi dveřmi, velkými pátými dveřmi, pěti sedadly a volitelným pohonem všech kol. Po celém světě se prodalo přes 540 000 kusů.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru