Kodiaq v čele pelotonu

Při poslední etapě Tour de France, která se pojede v neděli, povede peloton do cíle na slavném bulváru Champs-Elysées nové SUV značky ŠKODA.

160721 ŠKODA KODIAQ Leading Field to Finish at Tour de France (1)
Kodiaq se nyní intenzivně připravuje na své vystoupení při poslední etapě cyklistického závodu kolem Francie, vedoucí z Chantilly do Paříže. K cílové čáře na bulváru Champs-Elysées povede peloton vůz v novém vzhledu. Za volantem bude sedět slavný řidič: bývalý profesionální cyklista Stephen Roche, pocházející z Irska, vítěz Tour z roku 1987 a ambasador značky Škoda.

Na prvních fotografiích nového modelu, které mladoboleslavská automobilka nedávno zveřejnila, se SUV představilo v bílo-šedo-černé kamufláži. Speciálně pro tuto mimořádnou příležitost byla navržena a vyrobena červeno-šedo-černá barevná kombinace nové kamufláže, inspirovaná novým designovým jazykem značky. 14 000 fazet na povrchu maskuje tvary vozu, ale současně umožňuje alespoň poodhalit kontury a všestranný charakter nového SUV. Čtyři specialisté za zhruba 120 hodin zpracovali 21 m2 fólie, aby nový model opticky přiblížili tzv. ředitelskému vozu „Red Car“ – Superbu v odstínu červená Corrida. „Red Car“ je mobilním dispečinkem Tour de France, který využívá ředitel Tour Christian Prudhomme.

Při Tour de France projede Kodiaq Paříží ještě kamuflovaná – nekamuflovaná se poprvé ukáže až při své světové premiéře 1. září 2016 v Berlíně a jen o několik týdnů později na autosalonu v Paříži. S tímto modelem  zahájí česká automobilka svou novou modelovou ofenzívu v segmentu SUV.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru