Nový Crafter bude na podzim

Na podzim bude představen nový Crafter. A již nyní můžete vidět první skici inovativního designu nového „velkého bratra“ modelové řady T. Tvarové řešení modelu Crafter slibuje funkčnost, atraktivitu, spolehlivost a mimořádnou kvalitu zpracování i kvalitu použitých materiálů a tkanin.

04_Presseskizzen_Crafter_NF

Nový Crafter je zcela nově vyvinutým vozidlem a tomu odpovídá i od základu nová koncepce designu. Odborníci značky Volkswagen Užitkové vozy se za tím účelem dotazovali ještě intenzivněji než kdy dříve uživatelů a zákazníků na jejich potřeby a nápady a také je vyzvali, aby se podíleli na návrhu designu nového modelu Crafter, aby byl podle jejich představ. Specialisté z Hannoveru velmi často doprovázeli řidiče v každodenním provozu a přímo na jejich pracovišti zjišťovali, jaká jsou jejich přání.

To se odráží ve funkčnosti i designu nového modelu Crafter. Přístup v této oblasti vycházel podle Alberta-Johanna Kirzingera, šéfdesignéra značky Volkswagen Užitkové vozy, z pečlivých analýz: „Právě v segmentu užitkových vozidel musí být design účelný pro mnoho odlišných skupin zákazníků.“

Exteriér nového modelu Crafter má s cx = 0,33 nejnižší hodnotu součinitele aerodynamického odporu vzduchu ve své třídě. Ideální poměr mezi využitelným prostorem a vnějšími rozměry přitom ukazuje, jak účelně byly využity poznatky získané z analýz při vývoji nové platformy pro užitkové vozy, na níž je Crafter postaven. V kombinaci s úrovní praktičnosti pro každodenní provoz a uspořádáním nákladového prostoru jsou tak u nového modelu Crafter spojeny zdánlivé protiklady. Kirzinger vysvětluje, že na základě tohoto aerodynamického základního tvaru vyvinuli koncept pro všechny varianty. Podle jeho slov zůstane později u všech individuálních modelových variant zachováno charakteristické stylistické pojetí nového modelu Crafter.

Kirzinger dodává, že modelová řada T značky Volkswagen Užitkové vozy získá v novém modelu Crafter „velkého bratra“. Crafter přitom přinese do své třídy kvalitu, robustnost a užitnou hodnotu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru