Pojďte o víkendu na Primátorky

Audi je již pátým rokem v řadě hlavním partnerem prestižních veslařských závodů Pražské primátorky, které se letos uskuteční ve dnech 3. až 5. června 2016. Kromě toho je Audi patronem závodu Ženské osmy. V rámci 103. ročníku Primátorek budou na Rašínově nábřeží představeny aktuální SUV modely Audi.

_Q9B6115 kopie

Již v pátek přilákají diváky na břehy Vltavy strhující souboje posádek osmiveslic a skifů, to jsou na programu mimo jiné velice populární Univerzitní osmy s mezinárodní účastí, včetně dvou amerických posádek z Kalifornie a Pensylvánie.

V sobotu program pokračuje rozjížďkami, z nichž vzejdou účastníci nedělních finálových jízd. Vrcholem 103. ročníku Primátorek budou nedělní Primátorské osmiveslice, hlavní závod osmiveslic mužů. Neméně poutavý bude závod Ženské osmy (osmiveslice žen), který se pojede, stejně jako v minulých ročnících, pod patronací Audi.

V rámci Primátorek rovněž proběhne celá řada dalších divácky atraktivních závodů osmiveslic a skifů mužů i žen v různých věkových kategoriích, za zmínku stojí Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského, v němž poměří své síly nejlepší skifaři. Jeho obdobou je Skif žen o Stuhu Podolí.

Posádky lodí na náročnou dvoukilometrovou trať Pražských primátorek vyjíždějí u Veslařského ostrova. Rozhodujícím okamžikem závodů bývá pověstná zatáčka pod vyšehradskou skálou přibližně 1250 metrů před cílem, po ní následuje sprint po rovince směrem k Jiráskovu mostu.

Přímo na náplavce Rašínova náměstí bude pro diváky již 103. Primátorek připraven bohatý doprovodný program, který letos začíná již od středečního odpoledne. Pro veřejnost jsou připraveny atrakce pro děti, občerstvení a pohodový hudební doprovod. Kromě toho lze na velkoplošné obrazovce v prostoru cíle sledovat aktuální dění na trati.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru