Zdarma v noci do muzea Škoda

Prohlídka muzejních expozic i výrobních provozů, mnoho fascinujících veteránů i sportovních vozů, simulátor výměny kol, jízda v historickém autobusu, výtvarná dílna i dětský koutek – to vše a řadu dalších zajímavostí nabídne Škoda Muzeum v pátek 20. května od 19 hodin do půlnoci v rámci akce Muzejní noc 2016.

ŠKODA Muzeum se účastní akce Muzejní noc 2016

ŠKODA Muzeum se účastní akce Muzejní noc 2016

Pětihodinový program skončí až s půlnocí a obsáhne takřka všechny prostory muzea. Na přilehlém parkovišti přivítají návštěvníky historické sportovní vozy mladoboleslavské značky, v rámci Muzejní noci lze navštívit také depozitář prototypů a sportovních automobilů.

Příjemnou atmosféru navodí stylová swingová hudba a šansony v podání kapely Voilà!, jejíž vystoupení začínají v 19:30, 21:00 a 22:00 hodin. Mezi vystoupeními a po jejich skončení bude v sále L&K Forum probíhat projekce filmů z historie Škoda Motorsport. Návštěvníky bude lákat vystavený závodní vůz Fabia R5, ale i soutěž o nejrychlejšího mechanika, doprovázená výstavou závodních pneumatik a výbavy jezdců. V závodním duchu bude pojata také výtvarná dílna a dětský koutek v sálech Hieronimus I a Hieronimus II. Zároveň bude vyhlášena soutěž o nejlepší fotografii z Muzejní noci, snímky s hashtagem #skodamuzeumnoc2016 je možné nasdílet na Facebook nebo Instagram.

Prohlídku expozice zatraktivní oživlé obrazy z historie značky, vytvářené členy Divadýlka na dlani. V galerii nad schody je instalována výstava „25 let společně: ŠKODA AUTO & Volkswagen Group“, ve foyer „Průkopník nové éry: 70 let legendárního vozu Škoda ´Tudor´“ a v sále Hieronimus III výstava „Český betlém“. Návštěvníci si mohou v 19:00, 20:00 a 21:00 prohlédnout vybrané výrobní provozy, registrace zájemců o tuto prohlídku bude probíhat ve vestibulu muzea do 18:00, zúčastnit se mohou i děti starší 12 let.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru