Tiguan má premiéru v ČR

Minulý týden měl premiéru nový Tiguan od Volkswagenu. Poprvé byl vidět tento nový model v ČR, a to v provedení 2.0 TDI o výkonu 150 koní – tedy pravděpodobně nejprodávanější varianta.

 

DB2015AU01357_small

Kategorie vozů SUV je celosvětově s více než 30 procenty nejrychleji rostoucím segmentem. I samotný segment A-SUV, do něhož patří nový Tiguan, velmi dynamicky roste. Prognózy pro následující čtyři roky předpovídají další celosvětový nárůst o více než 2 miliony vozů.

Volkswagen píše od zavedení modelu Tiguan v roce 2007 svůj vlastní příběh. Od té doby se pro model Tiguan rozhodlo 2,8 milionu zákazníků ve více než 170 zemích. Tiguan tak vedle modelů Golf, Passat nebo Polo patří mezi nejdůležitější produktové pilíře značky Volkswagen.

Do konce tohoto desetiletí chce Volkswagen nabízet minimálně jeden model v každém důležitém segmentu. První výhled na tuto budoucnost poskytla nedávno v Ženevě představená studie elegantního „křížence“ SUV a kabrioletu s označením T-Cross Breeze. Jednoznačným signálem je také skutečnost, že Volkswagen vyvíjí nový model Tiguan se dvěma rozvory, aby v USA a Číně uspokojil poptávku po vozidlech se sedmimístným interiérem a vyšší světlou výškou. Pod modelem Tiguan bude navíc prostor pro T-Cross Breeze ve třídě modelu Polo a také pro SUV ve stylu studie T-Roc.

Jako první SUV na základě modulární platformy MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč Tiguan stanovuje nová měřítka v oblastech designu, komfortu a funkčnosti. Přitom si zachovává solidnost a robustnost v kombinaci s technikou vyšší třídy a schopnostmi pro jízdu v terénu.

Tiguan nabízí výběr z osmi variant motorů s výkonem od 85 kW do 176 kW. Zaručuje novým pohonem všech kol 4MOTION Active Control akceleraci v každé situaci a na každém povrchu. Adaptivní regulace podvozku DCC je dodávána na přání.

Nový model je sériově vybaven bezpečnostní technikou a asistenčními systémy. Mezi ně patří Front Assist s funkcí nouzového brzdění City a integrovaným rozpoznáváním chodců, Lane Assist, systém preventivní ochrany cestujících a aktivní kapota motoru pro ochranu chodců a cyklistů.

Panel přístrojů Active Info Display a prostorový kamerový systém Area View zajišťují lepší přehled, funkce Ease Open a Close usnadňují nakládání do zavazadlového prostoru. Třízónová automatická klimatizace včetně systému Air Care Climatronic s filtrem alergenů zaručuje individuální temperování vzduchu pro cestující na všech sedadlech.

Díky světlé výšce 200 mm mezi nápravami u variant s pohonem všech kol je nový Tiguan v Evropě homologován jako terénní vůz. Nejvyšší přípustná hmotnost přívěsu činí až 2500 kg.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru