První HondaJet je v Evropě

Společnost Honda Aircraft Company dodala do Evropy první letadlo HondaJet. Tato informace byla zveřejněna během slavnostního předání na leteckém veletrhu AERO 2016, který se koná v německém Friedrichshafenu 20–23. dubna.

hondajet_2

Provozovatelem prvního letadla HondaJet v Evropě bude společnost Rheinland Air Service, výhradní prodejce HondaJet pro střední Evropu.

Letadlo HondaJet má zcela novou konstrukci a je vybaveno pokročilými technologiemi a inovacemi. Umístění motorů nad rovinou křídel (Over-The-Wing Engine Mount – OTWEM), křídlo s přirozeným laminárním obtokem a trup letadla HondaJet z kompozitních materiálů jsou výsledkem dlouhodobého výzkumu. Díky kombinaci těchto inovací je HondaJet ve své třídě nejrychlejší, nejprostornější a nejúspornější.

Výroba letadla HondaJet probíhá ve světové centrále společnosti Honda Aircraft Company v Greensboro v Severní Karolíně. V prosinci 2015 získalo letadlo HA-420 HondaJet typovou certifikaci FAA.

Letadlo HondaJet je vybaveno nejmodernější elektronickou pilotní kabinou mezi všemi lehkými proudovými letadly: konstruktéři společnosti Honda pro tento stroj upravili plně elektronický avionický systém Garmin® G3000. HondaJet je první komerční letadlo v historii značky Honda, které potvrzuje pověst společnosti v oblasti špičkového výkonu, ekonomiky provozu, kvality a hodnoty této značky.

hondajet_1

O společnosti Honda Aircraft Company
Společnost Honda Aircraft Company je plně vlastněnou dceřinou společností firmy American Honda Motor Co., Inc. Byla založena v roce 2006 a její ústředí se nachází v Severní Karolíně, kolébce letectví.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru