Anketa Auto roku 2024 v ČR začíná. 21 automobilů soutěží, ale Škoda chybí.

Jubilejní 30. ročník ankety Auto roku v České republice byl zahájen zveřejněním seznamu nominovaných vozů, které se budou ucházet o přízeň odborné poroty. Na slavnostním vyhlášení 6. února 2024 bude ocenění předávat ministr dopravy Martin Kupka.

Honda Civic (1)

Začíná dva měsíce dlouhá cesta hledání nástupce loňského přesvědčivého vítěze ankety – Hondy Civic e:HEV. O novém držiteli ocenění Auto roku 2024 v České republice rozhodne odborná porota. Způsob volby vychází ze zkušeností evropské ankety Auto roku COTY, tento model byl uplatněn již v loňském ročníku. Už 28. listopadu se odborná porota seznámí se všemi 21 nominovanými vozy v rámci jízd prvního kola ankety. Na základě hlasování budou 5. prosince vyhlášeny vozy, které se umístily na prvních pěti místech s nejvyšším počtem hlasů, a postoupí tak do finále. Hned po novém roce budou mít porotci znovu možnost vyzkoušet vybrané finalisty a následně hlasovat o celkovém vítězi. Držitel titulu Auto roku 2024 v České republice bude oznámen na slavnostním vyhlášení 6. února, kde cenu vítězům předá stejně jako loni ministr dopravy Martin Kupka.

IMG_20231122_143238_resized_20231122_112808149

Do letošního ročníku ankety je nominováno celkem 21 vozů 17 různých značek, přičemž silné zastoupení mají elektrifikované a bateriové elektrické vozy. Nominované vozy: Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV, Audi Q8 e-tron, BMW řady 5, Citroen C4 X, Ford Bronco, Honda CR-V, Hyundai Ioniq6, Hyundai Kona Electric, Jeep Avenger, Kia EV9, Lexus LM, Lexus RX, Lexus RZ, Mercedes-Benz třídy E, MG4 Electric, Mitsubishi ASX, Opel Astra ST GSE, Porsche Cayenne, Renault Espace, Subaru Crosstrek, Toyota Prius PHEV



Facebook

Nejčtenější

Nahoru