Nový Peugeot Expert se představuje

Nový Peugeot Expert navazuje na proces obnovy modelové řady a rozvoje segmentu lehkých užitkových vozů. Vůz, postavený na zcela novém podvozku, plně využívá výhod modulární platformy EMP2, kterými jsou kompaktnost, nižší hmotnost, účinnost motorů s emisemi od 133 g CO2/km a kvalita.

PEUGEOT_EXPERT_1603STYP002

Poprvé se tu vyskytují prvky výbavy, které se v tomto segmentu dosud neobjevily, jako jsou boční posuvné dveře s bezdotykovým otevíráním, modulární kabina se systémem Moduwork, Active Safety Brake, zpětná parkovací kamera se systémem VisioPark, 3D on-line navigace.

Nový Peugeot Expert zvládne maximální užitečné zatížení 1400 kg a existuje ve 3 délkách, od zcela nové verze Compact s délkou 460 cm až po 530 cm. Jde o furgon, který je obzvlášť přizpůsobený pohybu po městě. Je vysoký pouhých 190 cm. Pokud jde o bezpečnost, vůz získal ve své kategorii nejvyšší stupeň hodnocení v testech Euro NCAP, tedy 5 hvězdiček.

Vůz je k dispozici ve 3 délkách a se 2 nebo 3 místy vepředu. Jeho užitečný objem je 6,6 m3 a užitečné zatížení 1400 kg v kombinaci s užitečnou délkou 4 m( ). Nejběžnější jsou verze Standard (495 cm) a Long (530 cm). Verze Compact o délce 460 cm, která je v segmentu jedinečná, umožňuje nakládat až 5,1 m3 a 1400 kg, užitečná délka je 332 cm. Díky těmto rozměrům a kratším převisům poskytuje Peugeot Expert dobrou ovladatelnost, kterou ocení zejména firemní zákazníci, jež se denně pohybují po městě. Snížená výška 190 cm zaručuje vozu vjezd na každé kryté parkoviště.

0PEUGEOT_EXPERT_1603KL020

Nový Peugeot Expert je vybaven moderními a účinnými motory BlueHDi Euro 6 o výkonu de 95 k / 210 Nm až 180 k / 400 Nm, ve většině případů spojenými se systémem Stop&Start. Motory zaručují dobré řízení a v tomto segmentu rekordně nízkou spotřebu paliva a nízké emise CO2. Nová automatická převodovka EAT6 u motoru Blue HDi 180 k a robotizovaná převodovka ETG6 u motoru BlueHdi 95 k zajišťuje nejen nízkou spotřebu a emise, ale také uvolňuje další prostor pro kolena cestujícího na středovém sedadle. Nejúčinnější verze vykazuje spotřebu 5,1 l/100 km a emise 133 g CO2/km. Průměrná spotřeba celé modelové řady je 5,4 l/100 km a emise 140 g CO2/km, což jsou nejlepší hodnoty v segmentu.

Pro větší účinnost, komfort a bezpečnost firemních uživatelů nabízí vůz širokou škálu prvků výbavy poslední generace, přičemž řada z nich se v tomto segmentu objevuje velice zřídka či úplně poprvé:
– Boční posuvné dveře s bezdotykovým otevíráním jsou na trhu zcela nové;
– Větší modularita prostoru pro posádku díky systému Moduwork, systém promítání informací na čelní sklo (Head up Display), snímání údajů z dopravních značek a zobrazení povolené rychlosti jsou v segmentu ojedinělé;
– Active Safety Brake a automatické přepínání dálkových světel jsou v segmentu vzácné;
– Nová on line navigace s hlasovým ovládáním a dopravními informacemi v reálném čase, zadní parkovací kamera VisioPark 1 se snímáním zadní části vozu seshora v úhlu 180° a přiblížením záběrů (zoom) nebo funkce varování před snížením pozornosti řidiče, které se u vozu značky Peugeot objevují poprvé.

PEUGEOT_EXPERT_1603STYP006

Peugeot Expert se snaží reagovat na potřeby různých profesí, a proto je k dispozici i v následujících verzích:
– Polocombi, s 5 nebo 6 pevnými nebo sklopitelnými sedadly;
– Kabina s platformou jako základ pro karosářské úpravy;
– Combi pro převoz až 9 osob.

Vůz bude ve světové premiéře představen na letošním autosalonu v Birminghamu. V tomto roce se začne prodávat také v ČR.

0PEUGEOT_EXPERT_1603PROD002



Facebook

Nejčtenější

Nahoru