Ženeva – Genesis G90 v evropské premiéře

Velký sedan Genesis G90, který bude stát na vrcholu produktové řady vozů nové značky Genesis, má na Ženevském autosalonu svou evropskou premiéru. G90 vstoupí do segmentu trhu luxusních vozů s technickými inovacemi a vysokou úrovní kultivovanosti, komfortu a dynamických jízdních vlastností.

G90 byl navržen oddělením Prestige Design Division a propůjčí vizuální identitu všem modelům značky Genesis. Je první realizací designérského stylu „atletická elegance“, který vyniká elegancí, důstojností a ušlechtilostí. Vnější silueta modelu G90 má dlouhou kapotu i záď. V interiéru čeká na cestující komfort díky kvalitním materiálům s pečlivým řemeslným zpracováním a uživatelsky přívětivé ergonomii.

Základem modelu G90 jsou technické inovace, které ukazují cestu k automobilu se zcela autonomním řízením. Příkladem je soubor vyspělých systémů Genesis Smart Sense, mezi něž patří vyspělý „asistent pro jízdu na dálnici“ (pouze pro korejský trh), vyspělý chytrý tempomat ASCC (Advanced Smart Cruise Control) a asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKAS (Lane Keeping Assistance System). Tento systém dokládá zákaznicky orientovaný přístup značky Genesis a výrazně snižuje únavu řidiče kombinací řady inovativních technologií.

Pro cestující G90 nabízí systém SPC (Smart Posture Caring), který automaticky upravuje nastavení sedadla, volantu, vnějších zpětných zrcátek a průhledového displeje do optimální polohy pro postavu řidiče (pouze pro korejský trh). Sedadla VIP ergo pro spolucestující v modelu G90 umožňují všestranné elektrické nastavování polohy a jsou schválena německou organizací Aktion Gesunder Rücken (akce zdravá záda).

Navzdory sportovnímu charakteru vozu zůstává interiér odhlučněný, a to s kterýmkoli ze tří nabízených zážehových motorů: V6 3,3 litru T-GDI, V6 3,8 litru GDI nebo V8 5,0 litru GDI.

G90 bude po představení v Koreji uveden i na další trhy, včetně USA, Číny, Ruska a zemí Středního východu. Během následujících pěti let bude představeno dalších pět modelů značky Genesis.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru