Ženeva – Maserati odhalilo SUV Levante

Celosvětové odhalení nového SUV Maserati LEVANTE proběhlo dnes dopoledne.

Přední zúžené světlomety jsou rozděleny na dvě části, přičemž horní světla jsou propojena s typicky designovou maskou chladiče, která dává vozu agresivní sportovní vzhled, jako je tomu u většiny modelů Maserati. Další rozpoznatelnou známkou designérů od Maserati jsou tři ikonické větrací otvory na předních blatnících a také lichoběžníkový C-sloupek ozdobený Neptunovým trojzubcem nebo bezrámová okna dveří. Zadní části vozu pak dominuje zúžené zadní okno.

Po technické stránce je Levante kombinací výkonného silničního sportovního vozu a typického off-roadu s vynikajícím jízdním výkonem. Má inteligentní řízení pohonu všech kol „Q4“, elektronicky kontrolované tlumiče  a osmistupňovou automatickou převodovku. Součástí je také integrovaný Start-Stop systém. Kromě toho má Levante nejnižší těžiště ve své třídě a vyvážené rozložení hmotnosti (50-50).

V nabídce budou k dispozici přeplňované benzinové i dieselové šestiválce o objemu tři litry, časem se objeví také osmiválec. Šestiválcové Levante S (výkon 430 koní) dosáhne z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy, má nejvyšší udávanou rychlost 264 km/h a kombinovanou spotřebu 10,9 l/100 km s emisemi 253g CO 2. Levante s výkonem 350 koní pak dosáhne z 0 na 100 km/h za 6,0 sekundy, má nejvyšší udávanou rychlost 251 km/h a kombinovanou spotřebu 10,7 l/100 km s emisemi 249 g CO2/km. Dieselové Levante s výkonem 275 koní zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,9 sekundy, dosahuje nejvyšší rychlosti 230 km/h a jeho kombinovaná spotřeba se udává 7,2 l/100 km, emise jsou na úrovni 189 g CO2/km.

Interiér mohou zákazníci volit od kvalitní kůže až po hedvábí značky Ermenegildo Zegna. V interiéru je zabudovaný nový 8,4 palcový HD dotykový ovládací displej od Maserati. Škálu sofistikovaných a pokročilých asistenčních systémů tvoří adaptivní tempomat, automatický Start-Stop systém, varování před kolizí, automatický systém asistence při brzdění, Blind Spot senzor, prostorové kamery, Powerlift otevíraní dveří a automatické varování při vybočení z jízdního pruhu.

Název vozu je inspirován větrem, Levante je totiž teplý středomořský vítr, který se může v okamžiku změnit na přirozeně silný vichr. Tento název by měl tak odrážet charakteristiku nového SUV. Maserati Levante se bude vyrábět v Turínském závodě Mirafiori. První vozy určené primárně pro evropský trh by měly sjet z linky v průběhu letošního jara a poté bude následovat výroba pro ostatní světové regiony.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru