Ford EcoSport – nové kompaktní SUV bude i u nás

Ford představil nové provedení svého kompaktního SUV EcoSport, které se nově začne prodávat také v České republice. Evropským zákazníkům nový model přináší ještě více všestrannosti, elegantnější vzhled a vyspělé technologie.

FORD_2017_EcoSport_Barcelona_02

EcoSport bude poprvé nabízen také s inteligentním pohonem všech kol a debutovat v něm bude zcela nový vznětový motor Ford 1.5 EcoBlue o výkonu 92kW.

Další novinkou v nabídce je sportovní varianta ST-Line, jejíž vzhled je inspirován modely Ford Performance. Ford EcoSport nabídne i pokročilé technologie jako komunikační a zábavní systém SYNC 3, tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti nebo zadní kameru.

Exteriér vozu se vyznačuje dynamickými, robustními a elegantními tvary. K dispozici bude dvanáct odstínů laku karoserie a rozšířené možnosti individualizace My Colour s kontrastním lakováním střechy, střešních sloupků, horní části rámů dveří, zadního spoileru a krytů vnějších zpětných zrcátek. V  interiéru se objevuje středová dotyková obrazovka v tzv. plovoucím designu o úhlopříčce až 8palců, vyhřívaný volant nebo nastavitelná podlaha zavazadlového prostoru.

FORD_2017_EcoSport_14

Od roku 2014, kdy Ford zahájil prodej kompaktního SUV EcoSport v Evropě, se jich zde prodalo 150 000 kusů a loni se odbyt meziročně zlepšil o 40 procent. Pro evropské trhy se bude vůz vyrábět v rumunské Craiově, kde Ford investoval do modernizace závodu 200 milionů eur (v přepočtu přibližně 5,2mld. Kč). V nabídce Fordu se model zařadí po bok modelů Kuga a Edge. V příštím roce pak dorazí na trh rovněž crossover Fiesta Active, inspirovaný modely SUV.

Na českém trhu se nový Ford EcoSport objeví začátkem příštího roku. Ceny budou oznámeny v říjnu tohoto roku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru