Nový Ford Mustang lze už objednat v ČR

Nový Mustang je znovuzrozená americká ikona, která v sobě spojuje atraktivní moderní design s charakteristickým stylem, který již 60 let přitahuje pozornost řidičů po celém světě. V České republice je nyní k objednání za cenu od 1 591 900 Kč ve verzi GT a za 1 871 900 Kč za speciální verzi Dark Horse. Celosvětově nejprodávanější sportovní vůz přináší digitální kokpit podpořený nejmodernější technologií pro počítačové hry Unreal Engine, vylepšený výkon a vzrušující zážitek z jízdy.

2024_FORD_MUSTANG_DARK_HORSE_ 11

Svěží design, nadčasový vzhled

Mustang – dostupný jako fastback s typickou splývavou zádí nebo convertible s plátěnou sklápěcí střechou – má propracovaný design inspirovaný šedesátiletou historií. Tvarovaná kapota a mohutné zadní partie jsou klíčem ke svalnatému výrazu, který zrychluje tep řidičům po celém světě již od uvedení prvního Mustangu na trh v roce 1964. Nový přední spoiler a boční prahy zlepšují aerodynamiku, zatímco LED technologie modernizuje jak klasická třípaprsková zadní světla tak i přední full LED světlomety.

2024_FORD_MUSTANG_CONVERTIBLE_ 46

Mustang convertible nabízí poutavý styl s volností pod širým nebem. Plně polstrovanou a izolovanou střechu lze zvednout nebo sklopit za osm sekund – rychleji než při světovém rekordu ve sprintu na 100 metrů – a díky kompaktní konstrukci se do zavazadlového prostoru stále vejdou dva golfové bagy.

Uvnitř je plně digitální displej s 12,4palcovým přístrojovým panelem a 13,2palcovou centrální obrazovkou orientovanou směrem k řidiči, který navozuje pocit pilotní kabiny tryskového letadla. Oba displeje v interiéru nabízí přizpůsobitelné barvy a vizuální efekty interaktivní grafiky, kterou podporuje herní software Unreal Engine, a umožňují řidiči snadno měnit nastavení prostřednictvím centrálního displeje dotykem nebo přejetím prstem.

2024_FORD_MUSTANG_DARK_HORSE_ 8

Ford zdvojnásobil výpočetní výkon informačního a zábavního systému pro nový Mustang. Systém SYNC 4 se přizpůsobuje tak, aby zobrazoval funkce, které každý řidič používá nejčastěji. Systém umožňuje bezdrátovou integraci chytrých telefonů pomocí Apple CarPlay a Android Auto. Konektivita 5G podporuje streamování hudby prostřednictvím vysoce kvalitního audiosystému B&O a navigace připojená ke cloudu umožňuje aktualizace dopravních informací v reálném čase.

Velkolepé sportovní výkony

Nový motor V8 o objemu 5,0 litru, který nabízí výkon 446 k a točivý moment 540 Nm, je navržen tak, aby poskytoval legendární sílu, zvuk a odezvu amerického osmiválce. Nový systém dvojitého sání vzduchu umožňuje motoru volněji dýchat a rychleji reagovat a aktivní výfukový systém mění zvuk a hlasitost motoru podle aktuálních potřeb řidiče, pro tichou jízdu ve městě, která nebude rušit sousedy, nebo pro maximální svobodu na otevřené silnici.

Až šest jízdních režimů upravuje reakce vozidla, ať už jde o větší jistotu na mokrém povrchu, větší zábavu na klikatých silnicích nebo ultimátní výkon na závodním okruhu. Na výběr jsou režimy Normal, Sport, Slippery, Drag a Track a také možnost individuálního nastavení.

Součástí standardní výbavy GT je sada Performance, která řidiči poskytne skutečný pocit kontroly a zapojení na silnici i na trati. Brzdy Brembo za 19palcovými koly z lehkých slitin zajišťují konzistentní výkon a samosvorný diferenciál snižuje protáčení kol pro lepší přilnavost – zejména v zatáčkách. Volit lze mezi 10stupňovou automatickou převodovkou nebo 6stupňovou manuální převodovkou. Na přání dodávané odpružení MagneRide tisíckrát za sekundu monitoruje stav vozovky a upravuje nastavení tak, aby zajistilo co nejlepší kontrolu a jízdní komfort. Novinkou pro všechny verze nového Mustangu je elektronická parkovací brzda s funkcí Drift Brake se dvěma úrovněmi nastavení.

Mustang Dark Horse je skutečný plnokrevník

Mustang Dark Horse je základním kamenem pro sportovní programy značky Ford založené na modelu Mustang, v jejichž rámci bude tento ikonický sportovní vůz v roce 2024 závodit na šesti ze sedmi kontinentů po celém světě – včetně legendárních tratí, jako jsou Le Mans a Interlagos.

Mustang Dark Horse je doma na silnici i na závodní trati a vyznačuje se designovými prvky, které zdůrazňují jeho sportovní rodokmen, a pevným zadním křídlem inspirovaným závodními vozy, bočními prahy a zadním difuzorem, které rovněž zlepšují aerodynamické vlastnosti.

Výkonnější verze nového motoru V8 o objemu 5,0 litru poskytuje výkon 453 k a točivý moment 540 Nm, přičemž na výběr je desetistupňová automatická nebo unikátní šestistupňová manuální převodovka TREMEC s modře eloxovanou hlavicí titanové řadicí páky. Výkony na trati zlepšuje přepracované odpružení, vylepšené chlazení pro zvýšení odolnosti a přilnavé pneumatiky Pirelli.

Všechny verze modelu Mustang lze již nyní objednávat u vybraných autorizovaných prodejců.

Foto: archiv Ford



Facebook

Nejčtenější

Nahoru