Nový Ford Puma – má být bezstarostný, propojený, zkrátka cool

Ford právě odhalil novou Pumu – stylovou a technologicky vyspělou evoluci vozu, který si oblíbili řidiči v celé Evropě. Kompaktní crossover s prostorem pro pět cestujících a jejich zavazadla přináší nový interiér, velké digitální displeje, špičkovou konektivitu a pokročilé jízdní technologie, díky nimž je cestování příjemnější a pohodovější.

2024_FORD_PUMA_9

Uvnitř se nachází nový kokpit se sportovním stylem a s vysoko umístěnými obrazovkami, které jsou natočeny směrem k řidiči, zatímco fyzických tlačítek je minimum. Díky konektivitě 5G mohou zákazníci přebrat kontrolu nad každou jízdou – ať už se chtějí vyhnout nečekaným dopravním zácpám nebo vyrazit nejrychlejší trasou za víkendovým dobrodružstvím.

Sofistikované technologie usnadňují řízení s využitím tempomatu, který zpomaluje na křižovatkách a v zatáčkách, nové světlomety pomáhají v noci řidičům lépe vidět do zatáček a nové kamery poskytují na středovém displeji pohled z ptačí perspektivy, aby bylo parkování v rušných ulicích hračkou.

2024_FORD_PUMA_11

Svobodu při cestách za dobrodružstvím mimo město přináší dynamické a úsporné mild-hybridní pohonné jednotky s výkonem až 155 k – nebo 170 k nejvyššího výkonu u sportovního modelu Puma ST Powershift. Ještě letos bude představena plně elektrická Puma Gen-E – první Puma, která umožní jízdu s nulovými výfukovými emisemi.

Zákazníci si mohou vybrat z verzí Titanium, ST-Line a ST-Line X, z nichž každá má styl Pumy inspirovaný vozy kupé a design předního nárazníku, mřížky chladiče a kol z lehkých slitin.

2024_FORD_PUMA_14

Nové modely Puma jsou poháněny hybridním motorem Ford EcoBoost o objemu 1,0 litru, který využívá 48voltový mild-hybridní elektrický pohon, jenž pomáhá šetřit palivo nebo zvyšuje výkon až na 155 k. Pro sportovnější jízdu vyvinul Ford Performance model Puma ST Powershift se speciálním sportovním podvozkem, designem a konfigurací – a maximálním výkonem až 170 k standardně dodávaným prostřednictvím rychle řadící sedmistupňové automatické převodovky, která je k dispozici i pro ostatní varianty modelu Puma.

Model, navržený a zkonstruovaný v Evropě, se vyrábí v montážním závodě Ford Otosan v rumunské Craiově. Pumu bude možné v České republice objednat od 13. února za cenu od 499 900 Kč, první zákaznické vozy budou k dispozici v květnu letošního roku.

Foto: Ford



Facebook

Nejčtenější

Nahoru