Guinnessův světový rekord pro Harleye

Nový motocykl Harley-Davidson Street Rod a první oficiální kaskadér Harley-Davidson střední a východní Evropy, Maciek DOP Belinski si připsali společný úspěch. V rámci kaskadérské show STUNT STORY, která se uskutečnila v polském Řešově se stal nejnovější motocykl H-D držitelem Guinnessova světového rekordu v gumování pneumatik a dokázal, že může skvěle sloužit i v kaskadérských službách.

H-D_Guinness rekord_2 

Oficiální kaskadér Harley-Davidson střední a východní Evropy Maciek DOP Belinski, který je vyhledávaným kaskadérem a jehož kousky mají možnost zhlédnout i diváci filmových pláten, se na akci STUNT STORY představil na zbrusu novém motocyklu H-D Street Rod. A zároveň si s ním hned připsal Guinnessův světový rekord v gumování pneumatik. Rekord, který se do nynějška držel na 3 700 metrech a kterého bylo navíc dosaženo na motocyklu vyšší kubatury (1200 ccm), Maciek prodloužil na neuvěřitelných 4 500 metrů. Nový rekord byl zároveň detailně překontrolován a schválen týmem Guinnessova světa rekordů a od července 2017 je zapsán mezi další rekordy.

H-D_Guinness rekord_1

Rekord si Maciek DOP Belinski připsal na klasickém sériovém motocyklu, který nebyl nijak upraven, a dokonce neměl ani pevnější pneumatiky oproti běžnému modelu. I tuto skutečnost musel detailně prověřit tým Guinnessova světa rekordů, který k tomu využil jak videozáznamu a výpovědi očitých svědků, tak i měření na místě provedené zkušeným geodetem. Součástí dokumentace byly dokonce i záběry infračervené kamery, které prokázaly, že se zadní kolo během gumování nezastavilo ani na vteřinu. Všechny podmínky pro připsání si nového Guinnessova světového rekordu tak byly splněny a oficiálně potvrzeny.

H-D_Guinness rekord_Maciek s certifikatem

Maciek DOP Belinski bude hostem letošního ročníku Prague Harley Days, který se uskuteční 1. a 2. září v Praze.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru