Škoda rozšiřuje výrobní kapacity pro Yetiho

Škoda Yeti – první SUV značky – se těší i v sedmém roce výroby nad očekávání vysoké oblibě. Yeti patří od svého debutu v roce 2009 k vůbec nejúspěšnějším kompaktním SUV. Výrobce již celosvětově dodal zákazníkům přes 580 000 vozů. Na základě vysoké poptávky nyní Škoda rozšiřuje kapacity pro výrobu tohoto kompaktního SUV.

026-skoda-yeti
Aktuálně se kompaktní SUV vyrábí již ve čtyřech závodech. Kromě Kvasin jsou to výrobní závody Solomonovo (Ukrajina), Nižnij Novgorod (Rusko), Öskemen/Ust´ Kamenogorsk (Kazachstán) a také An-tching (Čína). Pro uspokojení vysoké poptávky po modelech Yeti v Evropě využívá nyní automobilka dodatečné výrobní kapacity v Nižném Novgorodu. Yeti se zde vyrábí již od roku 2012, stejně jako Octavia. Výroba v Nižném Novgorodu probíhá v partnerství s Volkswagen Group Rusko a ruskou automobilkou GAZ Group.

S modelovou řadou Yeti vstoupila Škoda v roce 2009 do segmentu kompaktních SUV. V Evropě patří k nejprodávanějším SUV své třídy. Jeho specifický design, funkčnost, velkorysá prostornost při kompaktních vnějších rozměrech a také poměr cena/hodnota jsou příznačné od samého začátku. K tomu navíc přistupuje vhodnost pro použití i v terénu a také špičková úroveň bezpečnosti: Nezávislá organizace Euro NCAP (New Car Assessment Programme) udělila tomuto modelu při jeho debutu nejvyšší známku – pět hvězd za bezpečnost.

V polovině roku 2015 Škoda tuto modelovou řadu zatraktivnila a vybavila pěti novými výkonnými motory, které plní požadavky emisní normy EU 6. Spotřeba a emise CO2 byly ve špičkových hodnotách o celých 20 procent sníženy.
Celkově bylo doposud celosvětově zákazníkům dodáno přes 580 000 vozů. Jen v roce 2015 bylo vyexpedováno na 99 500 kusů modelu Yeti. V období leden až srpen 2016 se celosvětově rozhodlo pro vůz této modelové řady 61 700 zákazníků.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru