První elektromobil od Subaru se jmenuje Solterra

Při vývoji modelu, který je určen pro trhy celého světa, se Subaru snažilo vytvořit praktický vůz, který si mohou zákazníci vybrat s důvěrou. Technika tohoto vozu bude základem i pro budoucí elektrické vozy značky Subaru. Snahou bylo, aby v novém globálním modelu zákazníci našli tradiční hodnoty značky Subaru.

Hladce do přední části integrovaná šestiúhelníková maska vyjadřuje hospodárnost elektrických vozů. Vedle horizontálně orientované masky začínají výrazné a dynamicky navržené blatníky, které svým provedením demonstrují robustnost obvyklou u vozů SUV. Pro prostorný interiér je charakteristická nízká palubní deska s hlavními přístroji, které jsou poprvé u Subaru umístěné vysoko na ní a viditelné při pohledu přes volant.

Nová platforma e-Subaru Global Platform, určenou výhradně pro elektrické vozy, byla vyvinuta společně se společností Toyota Motor Corporation. Elektrická platforma se vyznačuje mimořádnou jízdní dynamikou přinášející vysokou úroveň stability a obratnosti, která zcela přesně odpovídá řidičovým pohybům volantem. Akumulátor dodávající energii elektrickému pohonu je umístěn v podlaze vozu, kde je součástí jeho nosné struktury. Přispívá tak nejen k nízkému těžišti, ale také k mimořádně vysoké tuhosti a pevnosti celé karoserie.

Vůz je vybaven systémem pohonu všech kol využívajícím pro pohon každé z náprav jeden samostatný elektromotor. Subaru do vývoje tohoto typu pohonu všech kol vložilo své dlouhodobé zkušenosti se systémy AWD a kontrolou rozdělování točivého momentu mezi jednotlivá kola.  Model je vybaven systémem X-MODE, který přináší více kontroly při jízdě na nezpevněných površích. Další zlepšení jízdního projevu dodává nová funkce Grip Control, která umožňuje stabilní jízdu konstantní rychlostí na různých typech nezpevněných povrchů.

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru