Volkswagen ID. Buzz Cargo vstupuje do služeb Coca-Coly

Volkswagen Užitkové vozy dodal společnosti Coca-Cola elektricky poháněný servisní vůz ID. Buzz Cargo. Vůz absolvuje ve službách servisního oddělení společnosti nejprve půlroční zkušební provoz na českých i slovenských silnicích.

IMG_6193 

Užitkový vůz Volkswagen ID. Buzz Cargo v barvách firmy Coca-Cola je vybaven servisní vestavbou, protože bude zajišťovat spolehlivou mobilitu a perfektní zázemí technikům společnosti Coca-Cola HBC, kteří se starají o více než 60 000 ledniček, výdejních automatů, post mixů a kávovarů po celém Česku a Slovensku.

Firemní zákazníci s důrazem na trvalou udržitelnost oceňují na modelu ID. Buzz Cargo jeho vynikající ekologickou bilanci. Všechny vozy jsou zákazníkům předávány s neutrální bilancí emisí CO2 a jejich provoz charakterizují nejen nulové lokální emise, ale také vysoká hospodárnost s nízkými provozními náklady včetně nižších nároků na údržbu (nejsou nutné pravidelné výměny motorového oleje a servisní intervaly jsou relativně dlouhé). Vůz spotřebuje podle metodiky WLTP 20,4 kWh elektrické energie na 100 km a na jedno nabití ujede až 425 kilometrů. Stejnosměrným proudem z rychlonabíjecího stojanu lze sadu akumulátorů nabít z 5 na 80 procent kapacity za cca 30 minut při využití maximálního nabíjecího výkonu až 170 kW.

Základem konstrukce modelu je modulární platforma pro elektricky poháněné vozy MEB. V nákladovém prostoru o objemu 3,9 m3 je místo pro dvě europalety, které lze uložit i napříč mezi podběhy kol. Nákladový prostor má v úrovni podlahy maximální délku 2,20 m a šířku 1,73 m. Nejvyšší užitečná hmotnost užitkové verze činí 650 kg. Pod podlahou je mezi nápravami uložena sada lithium-iontových akumulátorů s využitelnou kapacitou 77 kWh (celková je 82 kWh). Z ní je napájen vzadu uložený elektromotor, který poskytuje nejvyšší výkon až 150 kW (204 k) a maximální točivý moment 310 N.m již od okamžiku rozjezdu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru