Nejen auty živ je člověk, ale také vínem!

V těchto dnech přichází na trh deváté vydání originální publikace „Nejlepší vína České republiky “. Kniha je cenným zdrojem nejaktuálnějších praktických informací z tuzemské vinařské scény pro všechny milovníky vína a nezbytným pomocníkem pro profesionály v oboru. Cílem této publikace je poskytnout čtenářům každý rok nové, aktuální, nezávislé a v nejvyšší možné míře objektivní informace o tuzemských vínech a vinařích a díky podrobnému hodnocení najít a doporučit ta nejlepší vína, která jsou aktuálně na trhu. 

IMG_20230116_180550_resized_20230116_060609394

V čele tohoto osobitého projektu stojí mezinárodně respektovaný autorský tým ve složení Michal Šetka, Ivo Dvořák, Jakub Přibyl, Roman Novotný a Richard Süss. Každé vinařství je přehledně a srozumitelně představeno na jedné tiskové straně včetně nezávislého dlouhodobého hodnocení vinařství a jejich aktuálních nejlepších vín. Publikace je také zdrojem užitečných informací o vinařství v ČR, vinařských oblastech, vinařských spolcích, VOC, možnostech vinařské turistiky a aktuálním dění na domácí vinařské scéně. A nechybí ani tipy na místa – restaurace a vinné bary – kde se s tuzemskými víny pracuje na vysoké úrovni.

Způsob výběru a hodnocení vín je ojedinělý. Na rozdíl od klasických soutěží vín jsou veškerá zařazovaná vína degustována každým z autorů, převážná většina vín v průběhu pěti měsíců příprav knihy několikrát a při různých příležitostech. Tím se maximálním možným způsobem odstraní případné chyby a nepřesnosti v hodnocení.

„V průběhu léta a na začátku podzimu jsme ochutnali a ohodnotili téměř 2 000 tuzemských vín. Jako každý rok se tedy máte opravdu na co těšit. A máme radost, že jsme opět objevili několik nových talentovaných vinařů, kteří se v tomto vydání objeví poprvé. Samozřejmě se můžete těšit i na slavná vinařská jména, která v této knize nesmí chybět i na skvělé tipy z jejich aktuální nabídky vín,“ říká šéfredaktor publikace Michal Šetka. Do aktuálního vydání knihy „Nejlepší vína České republiky – Průvodce 2022 – 2023“ se letos dostalo 147 vinařů a vinařských firem a 878 vín.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru