AAA Auto prodává nyní nejvíce aut za 30 let existence

Na tiskové konferenci pro novináře oznámil Aures Holdings, že ve své síti autocenter AAA Auto, Mototechna a Auto Diskont za první čvrtletí roku 2022 prodal nejvíce vozů za čtvrtletí ve své třicetileté historii, celkem 21 787 vozů. Na pozitivním výsledku se kromě podílu v zemích, kde společnost působí dlouhodobě, podílela i nová společnost Driverama, která ma již 11 poboček v Německu.

smart

„Ve skupině jsme v 1. čtvrtletí prodávali v průměru přes 245 vozů denně. Za první tři měsíce jsme díky tomu prodali 21 787 aut, což je rekord za první čtvrtletí za celou dobu existence společnosti. V České republice to bylo 12 033 aut, v Polsku 4 924, na Slovensku 4 544 a v Driveramě, která zahájila prodej v únoru, 286,“ řekla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva Aures Holdings. Situaci na trhu ojetých vozů přitom podle ní nadále komplikuje řada faktorů, které vedou k nedostatku vozů. „Na trhu je nedostatek nových aut, způsobený problémy ve výrobě, které dále prohloubila válka na Ukrajině. To následně vede ke zvýšené poptávce po ojetinách a k dlouhodobému růstu jejich cen zhruba o 15 % ročně v posledních dvou letech. Tento trend bude nejspíše nadále pokračovat a jeho zmírnění nyní nelze odhadnout,“ dodala Topolová.

Důležitým směrem rozvoje služeb společnosti je v současné době takzvaný Cross-Border trading. „Pomocí našich pokročilých algoritmů provádíme u každého vykoupeného vozu arbitráž mezi jednotlivými trhy. Vozy pak buď na jiný trh, než na kterém jsme je vykoupili, rovnou re-alokujeme, nebo je nabízíme na více trzích najednou, podle toho, jak silný potenciál u daného vozu na ostatních trzích vidíme. Díky tomu můžeme na jednom místě nabídnout více než 12 000 prověřených vozů k prodeji, ať už jde o Českou republiku, Polsko, nebo Slovensko,“ uvedl provozní ředitel Aures Holdings Petr Vaněček.

Největší rozvoj v rámci skupiny zaznamenala společnost Driverama, založená pro on-line obchodování s ojetými vozy v západní Evropě. Po necelém roce od zahájení činnosti má Driverama 11 retailových poboček v Německu a pracuje pro ni 160 lidí. V nabídce Driveramy je více než 1000 vozů. „Od zahájení činnosti loni na jaře Driverama vykoupila přes 2 800 vozidel. Za 4 měsíce roku 2022 od ledna do dubna přes 1 600 aut. Momentálně vykupuje přes 500 vozů měsíčně. Prodala přes 2 600 vozidel, z toho přes 600 skrze svou německou síť výdejních poboček a doručení domů“, uvedl generální ředitel společnosti Driverama Stanislav Gálik.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru